Estrella Acosta & Esquina 25 Cuban Country Queens 13 september, 2022 Estrella Acosta & Esquina 15 presenteren 'Cuban Country Queens'. Daarbij richten ze de spotlight op de 'koninginnen' van de musica guajira - de vrouwelijke songwriters van het Cubaanse platteland - die in de loop der jaren geweldige nummers hebben geschreven.
De WOMEX World Music Expo vindt plaats in Lissabon van 19-23 oktober 2022 Meer dan 60 showcases staan geprogrammeerd 6 september, 2022 Elk jaar in oktober reizen zo’n 2500 wereldmuziekprofessionals uit alle delen van de wereld af naar een stad in Europa om de Womex bij te wonnen. Dit jaar is dat Lissabon, van 19 tot 23 oktober

Deze jaarlijkse beurs is gedurende 5 dagen en 4 nachten het epicentrum van de wereldmuziek, waar muzikanten, programmeurs, festivaldirecteuren, boekingsagenten, managers en media bij elkaar komen om te netwerken, zaken te doen en te genieten van mooie muziek.
In de serie World in Muziekgebouw aan ’t IJ gaan traditie en vernieuwing hand in hand Alaa Wardi, Black Pencil, Ladysmith Black Mambazo, Boban Markovic en vele anderen! 31 augustus, 2022 Op 9 september start Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam met een nieuwe serie world concerten, die doorloopt tot in mei 2023. Formaties en artiesten die dit jaar nog aantreden zijn Asmâa Hamzaoui + Bnat Timbouktou, Boban Markovic Orkestar, Alaa Wardi + Catching Cultures Orchestra, Ladysmith Black Mambazo, Gurdjieff Ensemble, Black Pencil + Ensemble Kyai Fatahillah, Hatim Idar + Amsterdams Andalusisch Orkest en Lina_Raül Refree.
Folk, wereldmuziek en jazz in Finland Impressies van twee festivals in het hoge noorden 26 juli, 2022 Finland kent een rijke muziekcultuur. Naast folk en jazz speelt ook wereldmuziek een belangrijke rol. Zo heeft de Sibelius Academie in Helsinki zowel een folk- als een wereldmuziekafdeling. En er is op het jaarlijkse Kaustinen Folk Music Festival behalve folk ook muziek uit Afrika te horen, zoals bij het Helsinki-Cotonou Ensemble. Andere groepen verwerken flamenco, afrocubaanse en Armeense invloeden in hun composities. Op Korpo Sea Jazz voert jazz uiteraard de boventoon, maar ook daar klinkt muziek van Astor Piazzolla en Hermeto Pascoal.
Impressies van Music Meeting Festival 2022 Drie dagen 'All Ears' 8 juli, 2022 Music Meeting Festival 2022 was een bijzondere editie. Drie jaar eerder had het laatste ‘echte’ festival plaatsgevonden. In de tussenliggende jaren was het eerst een kwestie van hopen dat het toch kon doorgaan (ijdel), vervolgens een alternatief bedenken in de gedaante van het online kanaal Music Meeting All Ears (zeer geslaagd) en hard doorwerken aan een kersverse volgende editie. En toen die er eenmaal was, stond hij als een huis!
Video's Mixed Media Lounge miniconcerten en interviews op Houtfestival Haarlem Primos Del Norte, Dareyn en FaKruTu Dakar Edition 18 juli, 2022 Het Houtfestival in Haarlem was 19 juni 2022 een verzamelplek van muziek uit alle windstreken. Op een van de zeven podia waren we met MixedWorldMusic aanwezig voor een nieuwe editie van de Mixed Media Lounge: interviews en miniconcerten met de festivalartiesten, in dit geval in volgorde van opkomst Primos Del Norte, Dareyn en FaKruTu Dakar Edition.
Mixed Media Lounge op Houtfestival Haarlem zondag 19 juni Grenzeloos en avontuurlijk 14 juni, 2022 Het Houtfestival in het Haarlemmerhout park in Haarlem vindt plaats op zondag 19 juni 2022 van 12.00 - 23.00 uur: muziek uit alle windstreken op een zevental podia! Opnieuw is de Mixed Media Lounge, waarvan wij met MixedWorldMusic de host zijn, deel van het programma. We zijn te vinden op het podium bij de niet te missen Objet Sonore hoorn. We doen daar live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten. Lees hier alles over het programma van de Mixed Media Lounge.
11de editie On The Roof eind juni van start Vernieuwing op het dak 13 juni, 2022 On The Roof, de zomerse concertserie op het dak van een bedrijfspand in Amsterdam Noord, gaat op 26 juni voor de elfde keer van start. Het programma bevat een aantal opvallende nieuwe onderdelen, zoals familieconcerten, mentoring sessions en double bills. Reden genoeg voor een gesprek met oprichter en programmeur Felix Hildenbrand.
In pinksterweekend: Music Meeting Festival - met voor het eerst de All Ears Area Drie dagen lang intieme concerten, interviews en films op de All Ears Area 4 juni, 2022 Ons online magazine MixedWorldMusic heeft een lange historie met het Music Meeting Festival. Elk jaar presenteren we daar de Mixed Media Lounge: interviews en miniconcerten met de festivalartiesten. Dat blijven we deze 2022 editie van Music Meeting ook doen, nu onder de noemer All Ears, de titel van het fraaie initiatief dat Music Meeting nam tijdens de twee coronajaren, om op het gelijknamige videokanaal tal van documentaires en concerten uit te zenden.
Womex-verrassing Maria Mazzotta komt naar Amsterdam Vocale powerhouse vol emotie uit Italië 19 mei, 2022 Zangeres Maria Mazzotta was een van de verrassingen van de Womex 2021 in Porto. Een dubbele eigenlijk, want ze kwam van de ‘reservelijst’ van artiesten die door de wisselende jury (‘de zeven samoerai’) waren geselecteerd om zich te mogen presenteren tijdens het belangrijkste podium voor wereldmuziek dat er bestaat. Haar indrukwekkende optreden had ze dus te danken aan een afvaller. Fijn dat het ook effect heeft gehad, want op 2 juni is ze te zien bij Mezrab in Amsterdam, samen met haar begeleider Antonio de Luca op accordeon. Daarom nogmaals het verslag van haar showcase in Porto.
Blokkenschema Music Meeting Festival - in het pinksterweekend, drie dagen lang 4-5-6 juni, Park Brakkenstein, Nijmegen 4 juni, 2022 Het Music Meeting Festival in Nijmegen kent dit jaar vier podia. Drie podia op het hoofdveld: Nikko, Ziro en de All Ears Area, en verderop het Mystic podium. Drie dagen lang muziek uit alle windstreken, met als special het Cuba Upside Down programma.
Ivo Papasov na 33 jaar weer op Music Meeting De koning van de Bulgaarse bruiloftsmuziek keert terug 3 juni, 2022 In 1989 zorgde klarinettist Ivo Papasov met zijn band voor een ware sensatie tijdens de Music Meeting in Nijmegen. Dit jaar keert hij voor het eerst in al die jaren terug - alsof er (bijna) niets veranderd is, want behalve de koning zelf is ook echtgenote en zangeres Maria Karafizieva nog altijd van de partij, net als accordeonist Nesho Neshev. Maar ook gitaarvirtuoos Ateshgan Yuseinov en meesterslagwerker Salif Ali draaien inmiddels al aardig wat jaartjes mee in deze nog altijd dampende en geoliede muzikale stoommachine.