World Music Charts Europe - December 2021 Plus de Transglobal World Music Charts Top-40 1 december, 2021 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 41 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door worldmusic specialisten van radiostations uit 24 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland.

De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
World Music Charts Europe - November 2021 Plus de Transglobal World Music Charts Top-40 1 november, 2021 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 41 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door worldmusic specialisten van radiostations uit 24 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland.
De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Call to Prayer concerten met Ghalia Benali & Romina Lischka 22 september, 2021 Het briljante album Call to Prayer van Ghalia Benali & Romina Lischka stond op de zesde plaats van de Top 10 van beste albums van 2020 volgens de MixedWorldmusic-redactie. Het duo speelt 29 en 30 september twee concerten, in Nijmegen en Eindhoven.
In aanloop naar Womex 2021 - we zijn heel benieuwd naar deze artiesten Porto - 27 tot en met 31 oktober 19 september, 2021 Over ruim een maand opent wereldmuziekbeurs Womex in Porto, Portugal, haar deuren na een virtuele editie in 2020, van 27 tot en met 31 oktober 2021. Programmeurs, boekers, muzikanten en journalisten uit de hele wereld komen er weer samen om te bepalen welke acts het komend jaar de podia zullen aandoen. Met MixedWorldMusic zullen we er natuurlijk weer aanwezig zijn om verslag te doen, maar voor nu nemen we in dit artikel een voorschot op wat we daar zullen gaan zien.
Zonder verleden geen toekomst Het levenswerk van Felix van Lamsweerde 14 augustus, 2021 Felix was weliswaar 87, maar nog altijd actief. Dat hij op 31 juli in Haarlem overleed, kwam daardoor toch nog onverwacht. Zijn leven stond in het teken van de wereldmuziek, lang voordat die term ingeburgerd raakte. Vooral de muziek van India had zijn grote belangstelling en hij was een van de eersten die ervoor zorgden dat muzikanten uit India naar Nederland kwamen om hier concerten te geven.
RIP Djivan Gasparyan De grootmeester van de duduk 9 juli, 2021 Dudukspeler Djivan Gasparyan, sinds jaar en dag cultureel ambassadeur van zijn vaderland Armenië, is deze week op 92-jarige leeftijd overleden. Hij leerde het weerbarstige dubbelrietinstrument als zesjarige voor het eerst bespelen en werd in zijn lange leven meermaals onderscheiden. Al in 1959 ontving hij zijn eerste (van vier) UNESCO Award en in 2002 viel hem de WOMEX Lifetime Achievement Award ten deel.
Sensationele formatie Bab’l Bluz op Roots Open Air - Amsterdam Roots Festival gaat door! 30 juni tot 4 juli – Zondag 4 juli apotheose met Roots Open Air in Oosterpark 26 juni, 2021 En opeens kan het allemaal weer! Zo ook Amsterdam Roots. Met een aantal concerten en evenementen vanaf 30 juni op diverse podia in de stad, en een afsluitend Roots Open Air in het Oosterpark, zondag 4 juli.
Tropos – een nieuw label, een nieuw geluid Klankwerelden komen samen op vinyl 21 juni, 2021 Je moet wel lef hebben om een nieuw label op te richten in deze tijd waarin de omzetcijfers van fysieke geluidsdragers al jarenlang gestaag dalen, en al helemaal om daarmee uitsluitend nog vinyl uit te brengen. Toch is dat precies wat German Popov onlangs heeft gedaan. Samen met etnomusicoloog Fred Gales hield hij zijn nieuwste project vorige week ten doop in de nog maar net geopende Russische thee- en cultuurclub Moychay aan de Rozengracht in Amsterdam.
Glenn Gaddum Jr en Efe Erdem in Music Meeting Sessions en Music Meetup podcast Op het nieuwe online muziekkanaal Music Meeting All Ears 31 mei, 2021 Music Meeting All Ears nodigt je uit om artiesten te ontdekken, van hun muziek te proeven, hun cultuur te verstaan en hun verhaal te horen. Dat doet dit nieuwe muziekkanaal met drie concepten: de Meeting Music documentaires, de Music Meetup Podcast en live-registraties van speciale projecten, onder de noemer Music Meeting Sessions.
Music Meeting All Ears online muziekkanaal is gelanceerd Vanavond 18.00u zijn tal van video's en podcasts live gezet 22 mei, 2021 Nu het Music Meeting Festival dit jaar niet door kan gaan wegens de bekende redenen, heeft de organisatie keihard gewerkt om een nieuw online muziekkanaal uit de grond te stampen: Music Meeting All Ears. Zojuist om 18.00 uur, op de tijd dat normaal gesproken het festival van start zou gaan, is de nieuwe site online gezet. Met MixedWorldMusic zijn we partner van dit nieuwe initiatief.
Mooie dingen maken waarmee mensen zich willen verbinden Maite Hontelé over haar ambitie als artistiek leider van Music Meeting 30 april, 2021 Sinds Maite Hontelé in november 2019 aantrad als opvolger van Wim Westerveld (die overigens als programmeur bij Music Meeting betrokken blijft, net als Kay Krijnen), is weinig bij het oude gebleven. Omdat niemand een herhaling wilde van het debacle van vorig jaar - toen het festival vanwege de coronamaatregelen geen doorgang kon vinden, afgezien van een enkele livestream - werd er een nieuw format opgetuigd dat ook mét beperkingen uitvoerbaar moest zijn. Aan Ton Maas vertelde Hontelé wat er allemaal op stapel staat en hoe zij de toekomst van Music Meeting ziet.
Nieuw online muziekkanaal Music Meeting All Ears Première op zaterdag 22 mei, eerste dag van het pinksterweekend 28 april, 2021 Met MixedWorldMusic zijn we al vele jaren verbonden aan Music Meeting. Elk jaar runnen we daar de Mixed Media Lounge: miniconcerten en interviews met de festivalartiesten in een intieme setting. Komend pinksterweekend is het de tweede keer dat er geen live festival zal zijn wegens de coronasituatie. Maar Music Meeting heeft bepaald niet stilgezeten en presenteert dat weekend haar nieuwe online muziekkanaal Music Meeting All Ears.