Festival Sacred Songs Geen acid house maar green house 17 oktober, 2022 Festival Sacred Songs, sinds 2016 gevestigd in Den Haag, richt zich op spirituele muziek, poëzie, dans en rituelen uit verschillende culturen. Op 9 oktober ging de vierde editie van start in Amare aan het Spuiplein. Muziekpublicist, pophistoricus, deejay en cultuuraanjager Stan Rijven toog naar zijn geboortestad om verslag te doen van de openingsavond.
Millennium Jazz Orch. ft. Lilian Vieira & op tournee met O Verde do Brasil Achtdelige suite voor bigband op poëzie van Thiago de Mello 9 oktober, 2022 'Bleeding Amazonia' is de titel van het nieuwe album van het Millennium Jazz Orchestra. Componist-dirigent Joan Reinders heeft een achtdelige suite voor bigband en zang geschreven op poëzie van de Braziliaanse dichter en milieuactivist Thiago de Mello. Een leidende rol is weggelegd voor de Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira. De komende weken toeren ze met de voorstelling door het land.
World Music Charts Europe - Oktober 2022 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 oktober, 2022 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 44 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit meer dan 26 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland.
De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Estrella Acosta & Esquina 25 Cuban Country Queens 13 september, 2022 Estrella Acosta & Esquina 25 presenteren 'Cuban Country Queens'. Daarbij richten ze de spotlight op de 'koninginnen' van de musica guajira - de vrouwelijke songwriters van het Cubaanse platteland - die in de loop der jaren geweldige nummers hebben geschreven.
De WOMEX World Music Expo vindt plaats in Lissabon van 19-23 oktober 2022 Meer dan 60 showcases staan geprogrammeerd 6 september, 2022 Elk jaar in oktober reizen zo’n 2500 wereldmuziekprofessionals uit alle delen van de wereld af naar een stad in Europa om de Womex bij te wonnen. Dit jaar is dat Lissabon, van 19 tot 23 oktober

Deze jaarlijkse beurs is gedurende 5 dagen en 4 nachten het epicentrum van de wereldmuziek, waar muzikanten, programmeurs, festivaldirecteuren, boekingsagenten, managers en media bij elkaar komen om te netwerken, zaken te doen en te genieten van mooie muziek.
World Music Charts Europe - September 2022 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 september, 2022 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 44 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit meer dan 25 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland.
De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
In de serie World in Muziekgebouw aan ’t IJ gaan traditie en vernieuwing hand in hand Alaa Wardi, Black Pencil, Ladysmith Black Mambazo, Boban Markovic en vele anderen! 15 oktober, 2022 Op 9 september start Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam met een nieuwe serie world concerten, die doorloopt tot in mei 2023. Formaties en artiesten die dit jaar nog aantreden zijn Asmâa Hamzaoui + Bnat Timbouktou, Boban Markovic Orkestar, Alaa Wardi + Catching Cultures Orchestra, Ladysmith Black Mambazo, Gurdjieff Ensemble, Black Pencil + Ensemble Kyai Fatahillah, Hatim Idar + Amsterdams Andalusisch Orkest en Lina_Raül Refree.
Folk, wereldmuziek en jazz in Finland Impressies van twee festivals in het hoge noorden 26 juli, 2022 Finland kent een rijke muziekcultuur. Naast folk en jazz speelt ook wereldmuziek een belangrijke rol. Zo heeft de Sibelius Academie in Helsinki zowel een folk- als een wereldmuziekafdeling. En er is op het jaarlijkse Kaustinen Folk Music Festival behalve folk ook muziek uit Afrika te horen, zoals bij het Helsinki-Cotonou Ensemble. Andere groepen verwerken flamenco, afrocubaanse en Armeense invloeden in hun composities. Op Korpo Sea Jazz voert jazz uiteraard de boventoon, maar ook daar klinkt muziek van Astor Piazzolla en Hermeto Pascoal.
World Music Charts Europe - Augustus 2022 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 augustus, 2022 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 44 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit meer dan 25 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland. De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Impressies van Music Meeting Festival 2022 Drie dagen 'All Ears' 8 juli, 2022 Music Meeting Festival 2022 was een bijzondere editie. Drie jaar eerder had het laatste ‘echte’ festival plaatsgevonden. In de tussenliggende jaren was het eerst een kwestie van hopen dat het toch kon doorgaan (ijdel), vervolgens een alternatief bedenken in de gedaante van het online kanaal Music Meeting All Ears (zeer geslaagd) en hard doorwerken aan een kersverse volgende editie. En toen die er eenmaal was, stond hij als een huis!
Video's Mixed Media Lounge miniconcerten en interviews op Houtfestival Haarlem Primos Del Norte, Dareyn en FaKruTu Dakar Edition 18 juli, 2022 Het Houtfestival in Haarlem was 19 juni 2022 een verzamelplek van muziek uit alle windstreken. Op een van de zeven podia waren we met MixedWorldMusic aanwezig voor een nieuwe editie van de Mixed Media Lounge: interviews en miniconcerten met de festivalartiesten, in dit geval in volgorde van opkomst Primos Del Norte, Dareyn en FaKruTu Dakar Edition.