Tuulikki Bartosik & Sander Mölder - Reis door geluid Een avontuurlijk concert in de Nieuwe Kerk 11 juni, 2023 Amare in Den Haag brengt een frisse wind in de muziekwereld door nieuwe artiesten uit world en folkscene op haar podia te programmeren. Een opvallende toevoeging aan deze bruisende line-up is het innovatieve optreden van het Baltische duo Tuulikki Bartosik & Sander Mölder. Charlie Crooijmans bezocht het concert voor MixedWorldMusic.
Afrika Festival Hertme pakt op 1 en 2 juli uit met veel primeurs Van Adama Dramé tot Fra! een weekend lang Afrikaanse muziek 13 juni, 2023 Traditiegetrouw verwelkomt het Openluchttheater Hertme in het eerste weekend van juli enkele duizenden gasten voor de beste muziek uit Afrika. Het is de organisatie wederom gelukt om met de hulp van bijna 400 vrijwilligers dit fantastische tweedaagse festival neer te zetten. En dat al voor de 34ste keer!
Mixed Media Lounge op Houtfestival Haarlem zondag 18 juni Grenzeloos en avontuurlijk 13 juni, 2023 Het Houtfestival in het Haarlemmerhout park in Haarlem vindt plaats op zondag 18 juni 2023 van 12.00 - 23.00 uur: muziek uit alle windstreken op een zevental podia!
Opnieuw is de Mixed Media Lounge, waarvan wij met MixedWorldMusic de host zijn, deel van het programma. We zijn te vinden op het podium van de Grenzeloos tent en de live-interviews en met de festivalartiesten vinden daar na de concerten plaats. Lees hier alles over het programma.
World Music Charts Europe - Juni 2023 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 juni, 2023 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 43 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit meer dan 25 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland. De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Reportages vanaf het Music Meeting Festival 2023 Verslagen vanaf het festivalterrein dit pinksterweekend 28 mei, 2023 MixedWorldMusic is partner van Music Meeting Festival en is betrokken bij het programma op het All Ears Area-podium. Daar doen onze journalisten live-interviews met de festivalartiesten, die er ook tal van miniconcerten geven. Daarvan verslag natuurlijk, maar ook van de concerten op de andere drie podia: Nikko, Ziro en Mystic.
Programma Music Meeting's All Ears Area in het pinksterweekend 2023 Drie dagen lang intieme concerten, interviews en films op de All Ears Area 21 mei, 2023 Ons online magazine MixedWorldMusic heeft een lange historie met Music Meeting Festival. Elk jaar doen we er live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten, voorheen onder de noemer Mixed Media Lounge, sinds vorig jaar op het speciale podium All Ears Area. Alles over het programma op dat podium in dit artikel!
Masters of Anatolia in concert: Cengiz Özkan 'Meester van de Melancholie' 19 mei, 2023 In het kader van de concertserie ‘Masters of Anatolia’ doet zanger en luitist Cengiz Özkan uit Turkije ons land aan. Zijn tournee door ons land ging donderdagavond van start in de Amsterdamse Meervaart en Ton Maas bezocht de voorstelling voor Mixed.
Master Drummers of Burundi touren door Nederland Eeuwenoude traditie van drums en dans 16 mei, 2023 Er zijn van die eeuwenoude muziektradities die je eens in je leven gezien moet hebben. Die kans heb je nu, nu de Master Drummers of Burundi door Nederland touren. Vanaf donderdag 18 mei tot en met 21 mei 2023, in Leeuwarden, Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam.
Souk en gij zult vinden… Ahl Nana- L’Orchestre National Mauritanien (Radio Martiko, 2023) 12 mei, 2023 Collega Stan Rijven bespreekt albums liefst in samenhang, ingebed in hun historische, maatschappelijke en culturele context. Dat past niet in het sjabloon waarin onze albumrecensies gegoten (moeten) worden. Vandaar dit afwijkende format voor een plaatrecensie.
RIP Felix Hildenbrand Drijvende kracht achter On The Roof onverwacht overleden 1 mei, 2023 Contrabassist Felix Hildenbrand, initiator en drijvende kracht achter de bijzondere concertreeks On The Roof, die de afgelopen twaalf jaar gedurende de zomermaanden plaatsvond op het dak van een bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam-Noord, is totaal onverwacht overleden. Een schok en een groot verlies voor zijn familie, zijn vrienden, onder wie enorm veel muzikanten, zijn naaste medewerkers en natuurlijk de vele trouwe bezoekers van wat misschien geen festival mocht heten, maar het stiekem natuurlijk wel was.
World Music Charts Europe - Mei 2023 Plus de Transglobal World Music Chart Top-40 1 mei, 2023 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 43 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door world music specialisten van radiostations uit meer dan 25 Europese landen, van Portugal tot Rusland en van Finland tot Griekenland. De Transglobal World Music Chart wordt samengesteld door 60 muziekcritici uit de hele wereld, waaronder MixedWorldMusic-journalisten Jaïr Tchong en Charlie Crooijmans.
Eljuri in Haarlem en Nijmegen Sterke en gevarieerde optredens van latinzangeres en gitariste 10 april, 2023 De in Ecuador geboren en in New York wonende Amerikaanse zangeres en latin-rockgitariste Eljuri gaf met de eveveens in New York woonachtige bassist Winston Roye en de Colombiaanse drummer/percussionist Alex Alexander een tweetal sterke en gevarieerde optredens in Nederland. Donderdagavond 6 april trad ze op in de kleine Zoca Flavor zaal van het Patronaat in Haarlem, en op de eerste paasdag ’s middags in de Thiemeloods in Nijmegen. Zo presenteerde ze in Nederland haar nieuwe cd Reflexión, maar ze speelde ook repertoire van vorige albums. In Nijmegen was er meer maar ook ouder publiek dan in Haarlem.