Vernon Chatlein
Alice Leggett
Maite Hontelé & Ramon Valle
Femke Smit & Mike del Ferro
Hand & Sinan


On The Roof keert terug! Nieuwe reeks zomerconcerten in Amsterdam-Noord dinsdag 4 juni, 2024

Was de 'beknopte' editie van vorig jaar nog vooral een eerbetoon aan de kort daarvoor onverwacht overleden oprichter en artistiek directeur Felix Hildenbrand, inmiddels is de doorstart van de zomerse concertreeks op het dak van een bedrijfspand in Amsterdam-Noord officieel een feit. Drie nieuwe programmeurs – net als Felix zelf ook actief als muzikant – zijn aangetrokken om in dezelfde geest de traditie voort te zetten. Gelukkig dus opnieuw een muzikale ontdekkingsreis langs genres en culturen, met familieconcerten, double-bills en Young Creators.


Op 7 juni trappen trompettist, componist en bandleider Maite Hontelé en Cubaanse jazzgrootheid Ramón Valle de dertiende editie van het festival af – een unieke kans om deze wereldberoemde artiesten en hun gedeelde liefde voor Cubaanse muziek in een intieme setting te ervaren. Op het programma staan nog tien andere concerten, van Afro-elektronisch tot jazz, en van Curaçaose traditie tot klassiek, met namen zoals Reijseger/Fraanje/Sylla, Twitching Eye Trio, Femke Smit & Mike del Ferro, Yoràn Vroom en Vernon Chatlein. De reeks wordt op 13 september afgesloten met twee projecten van kemençe virtuoos Emine Bostancı die de culturele werelden van Oost en West samenbrengen. Naast Dareyn, presenteert ze voor de eerste keer op een Nederlands podium Echoes of the Silk Road, op wat een zwoele nazomeravond belooft te worden.

Zondagmiddag familieconcerten
In navolging van het succesvolle concept van familieconcerten in voorgaande jaren, biedt On The Roof ook dit jaar op zondagmiddagen een programma aan waar muziekliefhebbers van alle leeftijden kunnen genieten van kwalitatieve concerten. Op 30 juni neemt Zuco 103 het publiek mee op een muzikale reis door de Braziliaanse sferen, met de zonnige stem van zangeres Lilian Vieira in de hoofdrol. Op 25 augustus brengt Han van 't Land (Han & Sinan) een kleurrijke mix van folk, reggae en wereldritme. Op 8 september nodigt Cacha Mundinho het publiek uit om te genieten van een authentieke ervaring, gekenmerkt door de sfeer van Iberië en de traditie van Portugese troubadours.

Young Creators
Traditiegetrouw opent On The Roof ook deze editie weer haar deuren voor opkomend talent. Vier Young Creators krijgen dit jaar bijzondere aandacht. Op 21 juni brengt Raquel Kurpershoek Jaldón haar beste werk naar On the Roof, gegroeid uit een mix van muziek, culturele diversiteit en toewijding aan inclusiviteit. Op 5 juli verkent solokunstenaar Koen Boeijinga geluid met een diverse mix van instrumenten, waaronder fluiten, drums, percussie en zelfgemaakte objecten. Op 19 juli staat Blue Sands the Band op het podium met hun bekende filmische, dromerige en eigenzinnige stijl, waarbij ze het publiek verrassen met meerdere bijzondere gasten naast hun oorspronkelijke duo-opstelling. En op 16 augustus laat het Alice Leggett Quartet uit Amsterdam hun levendige geluid horen, dat zowel de unieke kenmerken van de band als de samenwerking benadrukt.

Programma

07-06  Maite Hontelé & Ramón Valle

21-06  Raquel Kurpershoek Trio
           Femke Smit & Mike del Ferro

30-06  Zuco103 (familieconcert)

05-07  Koen Boeijinga
           Yoràn Vroom’s Group of Friends

19-07  Twitching Eye Trio
           Blue Sands the Band

16-08  Alice Leggett Quartet
           Reijseger/Fraanje/Sylla

25-08  HAN (here and now) & Sinan (familieconcert)

29-08  Chatlein i su zumbi

08-09  Cacha Mundinho (familieconcert)

13-09  Emine Bostancı: Dareyn
           Emine Bostancı: Echoes of the Silk Road

Over On The Roof
Al ruim 10 jaar is On the Roof ieder jaar tussen juni en september de thuisbasis voor de kleurrijke, diverse muziekscene van Amsterdam en bijzondere gasten uit het buitenland. Artiesten die je misschien kent of wilt ontdekken verkennen de grenzen van jazz, wereldse klanken en geïmproviseerde muziek in authentieke, intieme optredens. Wat begon als een idee geboren uit passie is uitgegroeid tot dé vaste prik in de zomer om nieuwe muziek te ontdekken, naar je favoriete artiesten te luisteren en samen te genieten van de prachtige zonsondergang.

Programmeurs
Het nieuwe programmateam van On The Roof bestaat uit Achim Heine, Femke Smit en Nawras Altaky.

Info en tickets
Tickets vanaf 22,50 euro en familieconcerten vanaf 5,00 euro. Er zijn verschillende kortingen van toepassing. Kinderen onder de 4 jaar gratis! Het volledige programma, meer informatie en tickets viawww.on-the-roof.com.


meer nieuws
35ste editie met lintje voor programmeur Rob Lokin
dinsdag 9 juli, 2024
maandag 1 juli, 2024
dinsdag 18 juni, 2024
Als altijd vol avontuurlijke muzikale verrassingen
zondag 9 juni, 2024
Zangeres uit Westelijke Sahara in kleine zaal Concertgebouw
dinsdag 4 juni, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zaterdag 1 juni, 2024
Hartverwarmende muziek uit de hele wereld in Amersfoort
dinsdag 28 mei, 2024
Meer dan 50 Indiase concerten en optredens
dinsdag 28 mei, 2024
Nieuwe klanken met eeuwenoude wortels
zondag 26 mei, 2024