Alberto 'Molote' Muñoz van Tumbao Cubano
Mandala Tribe
Osama Meleegi
VOLfestival met muziek uit Cuba, India en Soedan In Zeist doen ze het gewoon! woensdag 16 augustus, 2023

Het gebeurt niet alle dagen dat een nieuw wereldmuziekfestival zijn opwachting maakt. In Zeist – niet geheel toevallig de woonplaats van muzikant en gangmaker Mark Alban Lotz – worden al een tijdje concerten georganiseerd onder de noemer VOLfest. Die reeks wordt op 27 augustus afgesloten met de tweede editie van het VOLfestival op het Ontmoetingsplein in de wijk Vollenhove.

Vanaf drie uur ’s middags kan kosteloos worden genoten van wereldse muziek. Tussen de optredens door is er eten en drinken uit de meest uiteenlopende windstreken. Een aantal buurtkoks bereidt overheerlijke hapjes in de mobiele buitenkeuken. Reserveren is niet nodig. Gewoon komen! Neem liefst iets mee om comfortabel te kunnen zitten.

Tumbao Cubano – Het gevoel dat je in Havana bent
Tumbao Cubano is een kwartet met authentieke Cubaanse muziek, geleid door Alberto 'Molote' Muñoz. Molote is een voormalig lid van de bands Buena Vista Social Club en Afro Cuban All Stars. Tumbao Cubano speelt een verscheidenheid aan muziekgenres, van dansritmes tot luisterliedjes, allemaal met de authenticiteit en smaak van Cuba. Met hun toewijding om de rijke muzikale traditie van hun land te behouden, neemt Tumbao Cubano u mee op een onvergetelijke muzikale reis die u het gevoel geeft dat u in Havana bent.Mandala Tribe – Raga's hertaald in dynamische beats en harmonieën

Mandala Tribe is een ensemble dat met elektronische klanken Indiase muziek met jazz combineert. Als het ware decoderen zij Indiase Raga’s in dynamische beats en harmonieën.
Onze eigen redacteuren zagen de Tribe al op de Music Meeting in Nijmegen: 'Stevig gespeelde tabla, een prachtig lyrisch bespeelde fluit, dwingende beats, en diep ronkende Moog-partijen toverden de ontmoeting van jazz, world en electronics tevoorschijn. Precies wat het Music Meeting Festival voorstaat.'Osama Meleegi Trio – Duivelskunstenaar op percussie én ûd!
Osama Meleegi is een fantastische percussionist uit Soedan. Wat weinig mensen weten is dat hij een fantastische ud speler is. Osama studeerde aan de Muziekfaculteit in Soedan en is lid van de Omdurman Artists Union. Met zijn trio speelt hij traditionele Afrikaanse en Soedanese muziek.


meer nieuws
woensdag 22 november, 2023
Nieuwe en onbekende geluiden op allerlei locaties in Utrecht
woensdag 15 november, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 november, 2023
Showcases en conferentie, 25-29 oktober 2023
zaterdag 28 oktober, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zondag 1 oktober, 2023
Tula en Juliet - mijn overgrootmoeder, de slavin
maandag 25 september, 2023
Concertserie seizoen 2023-2024 met Meral Polat Trio, Chieko Collective, Boi Akih, Las Lloronas, Emine Bostanci & Dareyn en Marmoucha Orchestra
woensdag 20 september, 2023
zondag 17 september, 2023
Hoe het Gnawa Festival onverwacht veranderde in een benefiet-evenement
zondag 10 september, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 september, 2023