Alain Pérez
Martin Fondse en Lenine
Trio Da Kali
Motamedi & Rembrandt Trio
Music Meeting presenteert uitgebreide concertreeks Inclusief een uniek concert van het Alain Pérez Quinteto donderdag 28 oktober, 2021

Music Meeting presenteerde onlangs een hele serie concerten, sessies en meer op hun videokanaal Music Meeting All Ears, maar nu, in aanloop naar het Music Meeting Festival met Pinksteren presenteert de organisatie een verbluffend mooie serie Music Meeting Concerts.

Trio da Kali & North Sea String Quartet, Lenine & Martin Fondse, Alain Pérez Quinteto, Alfredo Rodríguez Trio en Mohammad Motamedi & Rembrandt Trio doen optredens in deze reeks tussen 6 november en 17 december. De concerten vinden plaats in LUX en Brebl in Nijmegen, LantarenVenster Rotterdam, Concertgebouw Amsterdam én MuziekPublique Brussel.


Trio Da Kali speelt samen met het North Sea String Quartet
Het programma van Music Meeting Concerts vertegenwoordigt het Music Meeting DNA in optima forma. Zo is er de tournee van Trio Da Kali uit Mali, met op het podium Hawa Kassé Mady (zang), Diabaté Mamadou Kouyaté (balafoon) en Lassana Diabaté (bas-ngoni). Waar de Britse producer Lucy Duran het trio eerder koppelde aan het Amerikaanse Kronos Quartet, heeft Music Meeting de Malinese muzikanten in deze tournee gelinkt met het energieke Nederlandse North Sea String Quartet. De Nederlandse tournee start op 7 november in Brebl (Nijmegen).


Braziliaanse ster Lenine met Martin Fondse
Het podium van Music Meeting Festival was een van de eerste podia waar ze acht jaar geleden voor het eerst samen speelden: de Braziliaanse gitarist, zanger en zevenvoudig Grammy-winnaar Lenine en de Nederlandse componist, pianist en Boy Edgarprijs-winnaar Martin Fondse. Hun project The Bridge krijgt nu een vervolg met The Bridge II, met hoogtepunten uit het werk van Lenine, verpakt in arrangementen van Fondse. Op 19 november treedt het duo op in LUX (Nijmegen).

 


Cubaans dubbelprogramma
Met een Cubaans dubbelprogramma geeft Music Meeting een voorproefje van het festival in 2022. Het concert start met de virtuoze jazz van pianist Alfredo Rodríguez, gescout door Quincy Jones, met inmiddels vijf ijzersterke albums op zijn naam, waaronder Tocoroco, dat miljoenen keren werd gestreamd op Spotify. Daarna betreedt flamenco-, jazz- en latin bassist en zanger Alain Pérez het podium, een ware grootheid in de Latijns-Amerikaanse en Spaanse muziekscene, en zelden in Nederland te zien. Op zondagmiddag 21 november vindt dit dubbelprogramma plaats in LUX (Nijmegen).


Uniek concert van het Alain Pérez Quinteto
Naar dit concert zien we bij MixedWorldMusic misschien nog wel het meeste uit, juist omdat deze multi-instrumentalist met een cv van hier tot Havana niet vaak in Nederland te zien was. Nu komt hij met zijn Quinteto naar Nijmegen, als een van de twee acts van bovengenoemd Cubaans dubbelprogramma.
Hij is de bassist die de schitterende baslijnen in de band van Paco de Lucía voorzag, zes jaar lang. Maar daaraan voorafgaand was hij al op jonge leeftijd de bandleider van een van de grootste salsazangeressen aller tijden, Celia Cruz. De laatste jaren rolt hij van het ene in het andere project, veelal onder eigen naam. Onlangs werd hij (wederom) genomineerd voor een Latin Grammy, deze keer voor het album dat hij opnam met het mythische Cubaanse charangaorkest Orquesta Aragón en Isaac Delgado.


Iraanse zanger Mohammad Motamedi bij het Rembrandt Trio
Met de fortepiano, violone en fluisterkit laveren de muzikanten van het Rembrandt Trio tussen klassiek, jazz en muziek uit de Oriënt. Nu delen ze, overigens niet voor het eerst, het podium met de Iraanse zanger Mohammad Motamedi: een vocalist die net als het trio thuis is in diverse stijlen en genres, maar bovenal een zanger met een markant geluid: krachtig en tegelijk bijna breekbaar. Op 17 november te zien in LUX (Nijmegen).


Overzicht Music Meeting Concerts

TRIO DA KALI & NORTH SEA STRING QUARTET (Mali x NL)

● Zaterdag 6 november 2021 | Music Meeting @ MuziekPublique, Brussel

● Zondag 7 november 2021 | Music Meeting @ Brebl, Nijmegen

● Maandag 8 november 2021 | Music Meeting @ LantarenVenster, Rotterda

● Dinsdag 9 november 2021 | Music Meeting @ Concertgebouw, Amsterdam (*)
* Dubbelprogramma met Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba

LENINE & MARTIN FONDSE ‘THE BRIDGE II’ (Brazilie x NL)

● Vrijdag 19 november 2021 | Music Meeting @ LUX, Nijmegen

ALFREDO RODRÍGUEZ TRIO + ALAIN PÉREZ QUINTETO (Cuba / Dubbelconcert)

● Zondag 21 november 2021 | Music Meeting @ LUX, Nijmegen

MOHAMMAD MOTAMEDI & REMBRANDT TRIO (Iran x NL)

● Vrijdag 17 december 2021 | Music Meeting @ LUX, Nijmegen

Meer informatie en ticketinfo op de site van Music Meeting! 

Music Meeting Concerts wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland.


meer nieuws
Eilandgevoel in het hart van Centraal-Azië
dinsdag 11 januari, 2022
Plus de Transglobal World Music Charts Top-40
zaterdag 1 januari, 2022
Redacteuren van MixedWorldMusic blikken terug op 2021 - en vooruit naar 2022!
woensdag 29 december, 2021
Redacteuren van MixedWorldMusic blikken terug op 2021 - en vooruit naar 2022!
woensdag 29 december, 2021
Redacteuren van MixedWorldMusic blikken terug op 2021 - en vooruit naar 2022!
woensdag 29 december, 2021
Redacteuren van MixedWorldMusic blikken terug op 2021 - en vooruit naar 2022!
woensdag 29 december, 2021
Redacteuren van MixedWorldMusic blikken terug op 2021 - en vooruit naar 2022!
woensdag 29 december, 2021
De beste world music albums van 2021 volgens de redacteuren van MixedWorldMusic
zondag 12 december, 2021
Plus de Transglobal World Music Charts Top-40
woensdag 1 december, 2021
Applaus maskeert contrast in Concertgebouw
woensdag 10 november, 2021