Music Meeting All Ears online muziekkanaal is gelanceerd Vanavond 18.00u zijn tal van video's en podcasts live gezet zaterdag 22 mei, 2021

Nu het Music Meeting Festival dit jaar niet door kan gaan wegens de bekende redenen, heeft de organisatie keihard gewerkt om een nieuw online muziekkanaal uit de grond te stampen: Music Meeting All Ears. Zojuist om 18.00 uur, op de tijd dat normaal gesproken het festival van start zou gaan, is de nieuwe site online gezet. Met MixedWorldMusic zijn we partner van dit nieuwe initiatief.


Om 18.00 uur vanavond, 22 mei 2021, kon je kiezen uit twee video's: de documentaire Meeting Music - Yoràn Vroom, gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske, en de eerste aflevering in de serie Music Meeting Sessions, met Fuensanta Méndez and Nawras Altaky. 

Maite Hontelé
Artistiek leider van Music Meeting, Maite Hontelé, opende met een speech op video, waarin ze Music Meeting All Ears voorstelde: 'Music Meeting All Ears is een verzameling van formats, ontwikkeld met diverse producenten'.

Er zijn momenteel al drie verschillende concepten gelanceerd: 
* Meeting Music - documentaires in samenwerking met Jan Douwe Kroeske
* Music Meetup Podcast - tot stand gekomen in samenwerking met Dag en Nacht
* Music Meeting Sessions - live-registaties, o.a. in samenwerking met Vrije Geluiden'

Maite Hontelé: 'Elke artiest heeft zijn eigen wereld gekregen. En de hele wereld komt langs in Music Meeting All Ears.'

Pinksterweekend
Tijdens dit pinksterweekend wordt een flinke hoeveelheid nieuwe video's opgenomen om binnenkort uit te gaan zenden, met onder anderen Tolyqyn, Michalis Kouloumis, Cengiz Arslanpay en Cantorias. Ze worden opgenomen in Nijmegen, in de Hortus en in het Openluchttehater De Goffert. Maar zegt Maite: 'Volgend jaar zijn we weer terug in Park Brakkenstein met Music Meeting Festival, 4, 5 en 6 juni, dan rondom het thema Cuba'.     


Yoràn Vroom 

Drummer Yoràn Vroom is zonder meer een van de grootste drumtalenten die er op dit moment in Nederland rondlopen. Sterker nog, hij is de status van talent al geruime tijd ontgroeid en maakt inmiddels deel uit van de vaderlandse drumroyalty; een veelgevraagde sessiespeler en iemand die zijn legacy overbrengt op de volgende drumgeneratie op het Conservatorium van Amsterdam. Afgelopen week bracht hij zijn soloalbum Across A Spectrum uit.

Jan Douwe Kroeske interviewt Yoràn in de documentaireserie Meeting Music over zijn visie op muziek, en raadpleegt een aantal van zijn mentoren, zoals Ponda O'Bryan en Eddy Veldman.

Yoràn laat het nummer Sauer Crowd horen: 'Dit is wel mijn favoriet van het album; je kan heel goed horen dat we hier als percussiensemble een melodie hebben gecreëerd, en dat de rest daar omheen speelt'. En over Chop Time, No Friends. zegt hij: 'No Prisoners! Het duurt zo'n 8 minuten. Als je dit kan uitzitten, dan ben je geslaagd!' Jan Douwe Kroeske: 'Ook als luisteraar?'. Yoràn: 'Ja.' 

Bekijk de eerste documentaire in de serie Meeting Music: 


Fuensanta Méndez en Nawras Altaky

Music Meeting Sessions is een nieuwe serie waarin muzikanten van zeer uiteenlopende pluimage elkaar in een informele setting treffen voor een avontuurlijke muzikale dialoog. In de eerste aflevering, die zojuist in première is gegaan, horen en zien we de Mexicaanse contrabassiste en zangeres Fuensanta Méndez aan het werk met de Syrische ud-speler en zanger Nawras Altaky. Latijns-Amerikaanse lyriek en Arabische microtonaliteit lijken in hun handen (en monden) welhaast voor elkaar geschapen.Luister ook naar de Meet Up podcast met Méndez en Altaky

Verwacht op Music Meeting All Ears
29 mei: Music Meeting Sessions - Glenn Gaddum Jr and Efe Erdem
5 juni: Music Meeting Sessions - Rory Ronde and Yoràn Vroom
12 juni: Music Meeting Sessions - Esat Ekincio─člu and Yanna Pelser
19 juni: Music Meeting Sessions - Breno Virícimo and Gabriel Milliet
26 juni: Music Meeting Sessions - Romain Bly and Mariá Portugal

Daarnaast gaan er de komende weken tal van podcasts verschijnen. 

Music Meeting All Ears: 'De magie van muziek, daar gaat het om! Met haar vermogen om te verbinden, te inspireren en grenzen te verleggen. Klik zonder kloppen en geniet! Ontdek. Kijk. Luister.

https://musicmeeting.nl/nl/all-ears 


meer nieuws
35ste editie met lintje voor programmeur Rob Lokin
dinsdag 9 juli, 2024
maandag 1 juli, 2024
dinsdag 18 juni, 2024
Als altijd vol avontuurlijke muzikale verrassingen
zondag 9 juni, 2024
Zangeres uit Westelijke Sahara in kleine zaal Concertgebouw
dinsdag 4 juni, 2024
Nieuwe reeks zomerconcerten in Amsterdam-Noord
dinsdag 4 juni, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zaterdag 1 juni, 2024
Hartverwarmende muziek uit de hele wereld in Amersfoort
dinsdag 28 mei, 2024
Meer dan 50 Indiase concerten en optredens
dinsdag 28 mei, 2024