12 december: Orient Calls
23 januari - India Calls
13 februari: Africa Calls
20 maart: Brazil Calls
Mark My Wor(l)ds Concertserie rond Mark Lotz van start zaterdag 5 december, 2020

Op 12 december gaat een concertserie van start waarvoor fluitist en globetrotter Mark Lotz artiesten uit de meest uiteenlopende windrichtingen uitnodigde. Het gaat om muzikanten uit onder meer India, Brazilië, Syrië en Gambia. Met 'Mark My Wor(l)ds' wil Lotz muzikanten uit hun sociale isolement halen en de veelkleurigheid van de Nederlandse cultuur in het zonnetje zetten.


Elke van de vier avonden gaat van start met een solo-optreden door een gast. Daarna is de beurt aan een speciaal voor de gelegenheid samengesteld ensemble. Tussendoor gaat Mark met zijn gasten in gesprek over hun leven en muziek, wat muziek voor hen betekent en over de impact van corona.

De concerten vinden plaats in de sfeervolle ambiance van de oude kerkzaal in Museum Speelklok, in het middenschip van de voormalige buurtkerk onder de monumentale gewelven. De musici spelen in het midden van de zaal, met het publiek om hen heen - uiteraard op anderhalve meter uitelkaar. De zaal is ruim en goed geventileerd en de richtlijnen van het RIVM worden zorgvuldig nageleefd.

12 december: Orient Calls
• solo-act: Indiase slidegitaar en harmonica door Hamid Reza Behzadian (Iran)
• ensemble: Modar Salama (Syrië) percussie, Rogier Telderman (Nederland) piano,   Mark Alban Lotz (Duitsland) fluit en bansuri.

23 januari: Idia Calls
• solo-act: zang en ûd door Jawa Mania (Syrië)
• ensemble: Shashwathi (India) zang, Stefan Schmidt (Duitsland) keyboard en synth, Heiko Dijker (Nederland) tabla en zang, Mark Alban Lotz (Duitsland) fluit en bansuri.

13 februari: Africa Calls
• solo-act: zang en declamatie door Nicole Jordan (Trinidad/Canada)
• ensemble: Lamin Kuyateh (Gambia) kora en zang, Sandip Battacharya (India) tabla, santoor en zang, Mark Alban Lotz (Duitsland) fluit en bansuri.

20 maart: Brazil Calls
• solo-act: gitaar en zang door Gabriel Milliet (Brazilië)
• ensemble: Lilian Vierira (Brazilië) zang, Daniel 'Tato' de Moraes Aguilar (Uruguay) gitaar, Udo Demandt (Duitsland) percussie, Mark Alban Lotz (Duitsland) fluit en bansuri.

De avonden beginnen steeds om acht uur. De entree bedraagt €18,- per concert (passe-partout €60,-). Klik hier voor informatie en kaartverkoop.


meer nieuws
woensdag 22 november, 2023
Nieuwe en onbekende geluiden op allerlei locaties in Utrecht
woensdag 15 november, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 november, 2023
Showcases en conferentie, 25-29 oktober 2023
zaterdag 28 oktober, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zondag 1 oktober, 2023
Tula en Juliet - mijn overgrootmoeder, de slavin
maandag 25 september, 2023
Concertserie seizoen 2023-2024 met Meral Polat Trio, Chieko Collective, Boi Akih, Las Lloronas, Emine Bostanci & Dareyn en Marmoucha Orchestra
woensdag 20 september, 2023
zondag 17 september, 2023
Hoe het Gnawa Festival onverwacht veranderde in een benefiet-evenement
zondag 10 september, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 september, 2023