12 december: Orient Calls
23 januari - India Calls
13 februari: Africa Calls
20 maart: Brazil Calls
Mark My Wor(l)ds Concertserie rond Mark Lotz van start zaterdag 5 december, 2020

Op 12 december gaat een concertserie van start waarvoor fluitist en globetrotter Mark Lotz artiesten uit de meest uiteenlopende windrichtingen uitnodigde. Het gaat om muzikanten uit onder meer India, Brazilië, Syrië en Gambia. Met 'Mark My Wor(l)ds' wil Lotz muzikanten uit hun sociale isolement halen en de veelkleurigheid van de Nederlandse cultuur in het zonnetje zetten.


Elke van de vier avonden gaat van start met een solo-optreden door een gast. Daarna is de beurt aan een speciaal voor de gelegenheid samengesteld ensemble. Tussendoor gaat Mark met zijn gasten in gesprek over hun leven en muziek, wat muziek voor hen betekent en over de impact van corona.

De concerten vinden plaats in de sfeervolle ambiance van de oude kerkzaal in Museum Speelklok, in het middenschip van de voormalige buurtkerk onder de monumentale gewelven. De musici spelen in het midden van de zaal, met het publiek om hen heen - uiteraard op anderhalve meter uitelkaar. De zaal is ruim en goed geventileerd en de richtlijnen van het RIVM worden zorgvuldig nageleefd.

12 december: Orient Calls
• solo-act: Indiase slidegitaar en harmonica door Hamid Reza Behzadian (Iran)
• ensemble: Modar Salama (Syrië) percussie, Rogier Telderman (Nederland) piano,   Mark Alban Lotz (Duitsland) fluit en bansuri.

23 januari: Idia Calls
• solo-act: zang en ûd door Jawa Mania (Syrië)
• ensemble: Shashwathi (India) zang, Stefan Schmidt (Duitsland) keyboard en synth, Heiko Dijker (Nederland) tabla en zang, Mark Alban Lotz (Duitsland) fluit en bansuri.

13 februari: Africa Calls
• solo-act: zang en declamatie door Nicole Jordan (Trinidad/Canada)
• ensemble: Lamin Kuyateh (Gambia) kora en zang, Sandip Battacharya (India) tabla, santoor en zang, Mark Alban Lotz (Duitsland) fluit en bansuri.

20 maart: Brazil Calls
• solo-act: gitaar en zang door Gabriel Milliet (Brazilië)
• ensemble: Lilian Vierira (Brazilië) zang, Daniel 'Tato' de Moraes Aguilar (Uruguay) gitaar, Udo Demandt (Duitsland) percussie, Mark Alban Lotz (Duitsland) fluit en bansuri.

De avonden beginnen steeds om acht uur. De entree bedraagt €18,- per concert (passe-partout €60,-). Klik hier voor informatie en kaartverkoop.


meer nieuws
Porto - 27 tot en met 31 oktober
zondag 19 september, 2021
Een persoonlijk relaas
vrijdag 17 september, 2021
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 30 augustus, 2021
Vernieuwde bezetting in vorm tijdens On The Roof
zaterdag 14 augustus, 2021
Het levenswerk van Felix van Lamsweerde
zaterdag 14 augustus, 2021
On The Roof blijft verrassen
maandag 9 augustus, 2021
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zondag 1 augustus, 2021
donderdag 29 juli, 2021
De grootmeester van de duduk
vrijdag 9 juli, 2021