Video's Mixed Media Lounge op Houtfestival Liu Fang, Ethenesse Wassie en Apichat Pakwan zondag 16 juni, 2019

Vandaag, zondag 16 juni, vanaf 12.00 tot 23.00 uur vanavond vindt in de Haarlemse Haarlemmerhout het Houtfestival plaats. Met daarin ook drie Mixed Media Lounge items: interviews en miniconcerten met de festivalartiesten door MixedWorldMusic.com - Liu Fang (China), Etenesh Wassie (Ethiopie) en Apichat Pakwan (Thailand). Bekijk de videoregistraties hier.

Liu Fang 
Ze is een 's werelds bekendste bespeelster van de pipa, de Chinese luit, een van de oudste instrumenten van China. Ze is een expressieve vertolkster van de klassieke en traditionele Chinese muziek. Zij weet als geen ander de rijkdom en de subtiliteit aan klanken van het instrument naar boven te halen. Kracht, elegantie, maar vooral heel veel gevoel en dynamiek kenmerken haar spel.

Liu Fang kwam voordat ze haar concert op het Grenzeloos podium begon, naar de Mixed Media Lounge, voor een miniconcert en interview door Ton Maas. 

 

Etenesh Wassié
Ze begon ooit met zingen in de azmari-café’s van Addis Abeba en viel op door haar gedurfde improvisaties van traditionele muziek. In 2007 ontmoette zij de Franse bassist Mathieu Sourisseau, wat het begin inluidde van hun spannende samenwerking. De diepe stem van Etenesh Wassié combineert wonderwel met het inventieve basspel van Mathieu Sourisseau, dat geïnspireerd is op noise, rock en jazz. In een bijzonder combinatie met contrabassist Sébastien Bacquias presenteert het trio muziek voor twee bassen en stem. 

Voordat hun concert op het Grenzeloos podium plaatsvond kwamen ze naar de Mixed Media Lounge voor twee korte nummers en een interview met Bas Springer.

Apichat Pakwan 
Molam is de traditionele muziek uit Isan, noordoost-Thailand. Apichat Pakwan combineert op vernieuwende wijze deze hypnotiserende muziek met dub-muziek en electronica. Apichat Pakwan werd opgericht door Olivier Schreuder terwijl hij in Thailand de lokale muziektraditie bestudeerde. Gegrepen door die molam verzamelde hij de beste muzikanten om zich heen en besloot hij er zijn eigen draai aan te geven door de toevoeging van andere elementen en electronica.

In de Mixed Media Lounge speelden ze twee songs met traditioneel instrumentarium, met een interview door Jaïr Tchong.  

 

Houtfestival Haarlem.  

 

 

 

 

 

 


meer nieuws
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
donderdag 1 december, 2022
Nieuwe wegen voor de fado
maandag 28 november, 2022
donderdag 24 november, 2022
Eenmalig optreden Edip Akbayran in Nederland
zaterdag 19 november, 2022
Interview met het Portugees-Spaanse duo - tour eind november
maandag 7 november, 2022
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
dinsdag 1 november, 2022
Old Roots New Routes dubbelconcert in TivoliVredenburg Utrecht
donderdag 27 oktober, 2022
Een unieke traditie die ten prooi viel aan de sovjetisering
donderdag 27 oktober, 2022
Een tour langs de Afrikaanse artiesten in Lissabon
dinsdag 25 oktober, 2022
Showcases en conferentie, 19-23 oktober 2022
zondag 23 oktober, 2022