Music Meeting maakt eerste namen bekend Topnamen in vernieuwde opzet donderdag 1 februari, 2018

Het is altijd weer spannend met welke programmering Music Meeting voor de dag komt voor hun jaarlijkse driedaagse festival in Nijmegen. De eerste namen zijn inmiddels bekend gemaakt en de organisatie kondigt aan dat het terrein in Park Brakkenstein avontuurlijker wordt, er twee nieuwe hoofdpodia komen en de uitstraling van het festival tijdens het Pinksterweekend 19, 20 en 21 mei 2018 wordt vernieuwd. MixedWorldMusic is partner van het festival. De ticketverkoop is vandaag begonnen.

Per 1 februari is de ticketverkoop begonnen voor het International Music Meeting Festival dat in het Pinksterweekend van zaterdag 19 mei tot en met maandag 21 mei plaatsvindt in Park Brakkenstein, Nijmegen.

De eerste namen zijn bekend gemaakt. Dit zijn ze:  


Saz'iso
 (Albanië) 

Samengebracht door producer Joe Boyd (Pink Floyd, R.E.M.) is Saz'iso met hun authentieke Albanese volksmuziek voor het eerst live te zien in Nederland. Het album At Least Wave Your Handkerchief at Me (ondertitel: The Joys and Sorrows of Southern Albanian Music) is door medewerkers van MixedWorldMusic gekozen tot beste album van 2017. 

Saz'iso was onlangs te gast bij de BBC in het programma Later van Jools Holland


La Mambanegra
 (Colombia)

Ook hun plaat El Callegüeso y su Mala Maña belandde in de top 10 van 2017. La Mambanegra is afkomstig uit Cali, de salsahoofdstad van Colombia, waar muziek dag en nacht uit bars, huizen en auto’s schalt. Deze soepel swingende negenmansformatie onder aanvoering van toetsenist Jacobo Vélez put inspiratie uit de latin muziek zoals die in de jaren zeventig in New York gespeeld werd en voegt er flinke scheuten funk en hiphop aan toe.


Sidiki Diabaté
 (Mali/Frankrijk)

De jonge Sidiki Diabaté – zoon van kora-virtuoos Toumani Diabaté – is inmiddels een grote hiphop-ster in Mali, maar verovert langzaam de wereld met zijn mix van hiphop en afropop waarin de kora een grote rol blijft spelen. Ooit een koraspeler zien crowdsurfen? 


Sysmo
 (België) ft Santiago Vazquez (Argentinë)

Een nieuw percussiefenomeen, overgewaaid uit Buenos Aires maakt furore in Brussel. Elk Sysmo-event is uniek: de componist dirigeert met een unieke internationale gebarentaal, ontwikkeld door de Argentijnse slagwerker Santiago Vasquez, een grote groep percussionisten en vertaalt de energie van het publiek naar ritme en klanken. De muziek is uniek en tegelijkertijd toegankelijk, en er is veel ruimte voor experiment en improvisatie. 


Sahad and The Nataal Patchwork
 (Senegal)

Op het snijvlak van afrobeat, mali-blues, rock en jazz presenteert de Senegalese formatie Sahad and The Nataal Patchwork een enerverende afropop show. 

 


Derek Brown
 (VS)

Waanzinnige saxophonist die solo alle genres van jazz tot klassiek tot funk verkent met beatbox-achtige technieken. Kijk zelf maar: 


Donny McCaslin Group (VS) 
Met Donny McCaslin halen wij één van de best bewaarde geheimen uit de moderne jazz naar Nederland. De saxofonist is bekend van zijn grote bijdrage aan David Bowie’s album ‘Blackstar’ en hij is, met 12 albums op zijn naam, al meer dan twintig jaar van grote waarde in de New Yorkse jazzscene.


Flat Earth Society & David Bovée 'Boggamasta' (België)
Een energieke smeltkroes van vijftien topmusici onder leiding van componist en producer Peter Vermeersch. Samen met gitarist David Bovée brengt de Vlaamse groep het rauwe, groovy en uitzinnige muziekproject ‘Boggamasta’.
Start kaartverkoop

De reguliere voorverkoop van Music Meeting 2018 is vandaag gestart via musicmeeting.nl/tickets. Er zijn 1-Day Tickets, 3-Day Tickets en 3-Day Tickets met camping te koop. Voor studenten en CJP-kaarthouders geldt een speciaal tarief. Vanaf dit jaar is er geen ‘parkticket’ te koop. Met een ticket heb je nu toegang tot het hele festivalterrein en alle optredens. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang.

Koop tickets

www.musicmeeting.nl


meer nieuws
Meridian Brothers, Los Van Van, Gaye Su Akyol en Massada
dinsdag 9 oktober, 2018
World music showcases, beurs en seminars
maandag 8 oktober, 2018
Verrassende Catalaanse visie op balkanmuziek
zaterdag 6 oktober, 2018
Plus de Transglobal World Music Charts top-40
maandag 1 oktober, 2018
Colombiaanse muziek en cultuur in de spotlight
zondag 30 september, 2018
Eliza en Martin Carthy strelen oren in Zaandam
zondag 16 september, 2018
Concerten van Zakir Hussain, Cuca Roseta, Ladysmith Black Mambazo, Maria Rita, Master Drummers of Burundi en vele anderen
dinsdag 4 september, 2018
Plus de Transglobal World Music Chart top-40
zaterdag 1 september, 2018
maandag 27 augustus, 2018
Zangeres in Bamako overleden
vrijdag 24 augustus, 2018