C4 Trio
Pixvae
Trio Qasyon
Mäshräp
Houtfestival in de Haarlemmerhout in Haarlem met Mixed Media Lounge - 19 juni 2016 Met Tabanka, De Kift, Pixvae, Bazzookas en vele anderen woensdag 1 juni, 2016

Het Houtfestival in het Haarlemmerhout park in Haarlem vindt plaats op zondag 19 juni 2016 van 12.00 - 20.30 uur! Als altijd muziek op vier podia, waarvan er een gereserveerd is voor de Mixed Media Lounge: de muziektent waar de festivalartiesten na afloop van hun concert naar toe komen voor een live-interview door de journalisten van MixedWorldMusic en een intiem, akoestisch miniconcert. Lees hier alles over het programma op alle vier de podia en in de Mixed Media Lounge.


In een notedop wie je kunt gaan zien op het Houtfestival:
  

Op het grote buitenpodium, Hout Podium
Bagjuice, Conjunto Papa Upa, Tabanka, De Kift - Wee mij!, Bazzookas 

In de tent van het Grenzeloos Podium
Mäshräp, C4 Trio, Pixvae, Trio Qasyon

Op het veld
Tissue Act, Workshop Capoeira, Worlshop Nieuw Circus

In de Familietent
Niki Jacobs Baby Concert, Vlammende Gitaren, De Wonderlamp-Studio Raniya, De droom van de djembe'-Nieuw Circus 

In De Koepel: Mixed Media Lounge
Mäshräp, C4 Trio, Pixvae, Trio Qasyon

Voor het blokkenschema met het volledige programma, klik hier


Gratis festival
Het Houtfestival is een 'bewust gratis' festival, zonder hekken, zonder tascontrole. Dat is een van de ‘geheimen’ achter de zo geroemde ontspannen sfeer van het festival. Daarnaast biedt het Houtfestival ook nog eens een programma van hoge kwaliteit. Voor ieder wat wils: een uitgebreid kinderprogramma met muziek, theater en storytelling, dansbare en unieke, avontuurlijke muziek die je meeneemt naar alle uithoeken van de wereld, lokaal talent, en een uitgebreide food markt die zo duurzaam en biologisch mogelijk is. En dit alles met een niet-westerse, wereldse insteek. De wereld in één dag!


MIXED MEDIA LOUNGE IN DE KOEPEL
MixedWorldMusic is daar graag bij en interviewt de festivalartiesten in die coole Buzz van Bazz, toegankelijk voor publiek, inclusief een intieme akoestische sessie. Zorg er ook bij te zijn. Dichter bij de artiesten geraak je nimmer!

De Mixed Media Lounge artiesten:
Live-interviews en akoestische miniconcerten van de festivalartiesten

14.45 Mäshräp 
Ensemble Mäshräp brengt traditionele Oeigoerse klassieke muziek en volksmuziek, met liederen over liefde, traditionele feesten en levenswijsheden. De leden van Mashrap zijn afkomstig uit Oost-Turkestan (door China ‘Uyghuristan’ of ‘Xinjiang Uyghur’ genoemd), het land van de historische Zijderoute.
Concert: 13.35
Mixed Media Lounge: 14.45 -
live-interview door Ton Maas + mini-concert

16.35 C4 Trio
Het C4 Trío uit Venezuela bestaat uit drie virtuoze bespelers van de cuatro, een 4-snarige gitaar, qua grootte vergelijkbaar met de ukelele. De drie cuatrospelers zijn afkomstig uit verschillende delen van Venezuela. Sinds 2009 heeft een bassist het trio versterkt. Het C4 Trío weet met ogenschijnlijk gemak en veel muzikale humor een inventieve en hedendaagse draai te geven aan de traditionele ritmes en melodieën van Venezuela. 
Concert: 15.25
Mixed Media Lounge: 16.35 
- live-interview door Jaïr Tchong + mini-concert

18.25 Pixvae
Crossover afro-colombiaanse ritmes met rock, ondersteund door een ronkende beschrijving: Pixvae combineert psycho-trash-rock met currulao: hun repertoire schudt de waarneming, verstoort de kern en wekt de verbeelding; een krachtig elektronisch geluid, ten dienste van een auditieve diepgang, begeleidt en verbetert het exotische, trance-inducerende gezang.
Concert: 17.15
Mixed Media Lounge: 18.25 
- live-interview door Jaïr Tchong + mini-concert

20.05 Trio Qasyon
Trio Qasyon speelt hoofdzakelijk oriëntaalse muziek (Arabisch en Turks), zowel klassiek, als volks-, als populaire Arabische muziek (bijv. Umm Kultum). Zowel trage klaagliederen, als vrolijke en verdrietige liederen over de liefde, maar ook feestelijke dansmuziek. Met Jawa, een van de grootste talenten van Syrië, en haar jongere zusje, plus Latif Al Obaid uit Irak.
Concert: 19.05
Mixed Media Lounge: 20.05 
- live-interview door Ton Maas + mini-concert


Houtfestival 

Zondag 19 juni, 12.00-20.30 uur, Haarlemmerhout park, Haarlem 
Gratis toegang
www.houtfestival.nl  


meer nieuws
woensdag 22 november, 2023
Nieuwe en onbekende geluiden op allerlei locaties in Utrecht
woensdag 15 november, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 november, 2023
Showcases en conferentie, 25-29 oktober 2023
zaterdag 28 oktober, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zondag 1 oktober, 2023
Tula en Juliet - mijn overgrootmoeder, de slavin
maandag 25 september, 2023
Concertserie seizoen 2023-2024 met Meral Polat Trio, Chieko Collective, Boi Akih, Las Lloronas, Emine Bostanci & Dareyn en Marmoucha Orchestra
woensdag 20 september, 2023
zondag 17 september, 2023
Hoe het Gnawa Festival onverwacht veranderde in een benefiet-evenement
zondag 10 september, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 september, 2023