officerfishdumplings - Music Meeting live verslag zaterdag 14 mei, 2016

Officerfishdumplings is het pseudoniem van Hatim Belyamani, inderdaad de broer van pianist Amino van Dawn of Midi - die we al eerder hoorden op deze nieuwe versie van de openingsdag van de Music Meeting Moves.


door Mattie Poels - foto's Ton Maas

officerfishdumplings is een sympathiek ogende dj die met volledig swingende overgave achter zijn laptop en mixmachine staat. Achter hem hangt een groot scherm dat in vieren is verdeeld. Elk deel correspondeert met een sample die samen met de andere delen zijn muziek vormt. Een sample, een kort stukje muziek dat steeds wordt herhaald. Op Marokkaanse gnawa gebaseerde muziek met aanvullingen uit andere muziekstijlen. Zo horen (en zien) we bijvoorbeeld ook de tamboerijn zoals die in Brazilië wordt gebruikt.

Handen
Op de beelden zien we musici spelen en zingen, op andere dat er wordt gedanst. officerfishdumplings' werkwijze is redelijk uniek, wat hij prachtig heeft uitgewerkt tot een geheel. Een aanschakeling van beelden, een fotoalbum geïllustreerd door muziek. Onduidelijk is wat hij nou wél en níet live mixt. Het zou daarom mooi zijn als het publiek zijn handen zou kunnen zien: dat zijn handen gefilmd worden en geprojecteerd op een tweede scherm zodat zijn handelingen gevolg kunnen worden.


Het koude weer heeft veel mensen ervan weerhouden naar deze MMMoves-openingsdag van de Music Meeting te komen. Toch kon officerfishdumplings rekenen op wel wat belangstelling. Publiek dat geboeid keek naar de beelden, maar ook publiek dat graag praat, soms zo hard praat dat het boven de muziek uitsteeg.

Multimediacollectief
Vanuit Marokko heeft officerfishdumplings een multimediacollectief opgezet waarmee hij de traditionele Marokkaanse muziek een breder podium biedt. Een prachtig project waarmee hij deze Noord-Afrikaanse muziek op een sympathieke wijze toegankelijk maakt voor een breder publiek, want dat is ze meer dan waard!

 

 

video: Mattie Poels


meer nieuws
woensdag 22 november, 2023
Nieuwe en onbekende geluiden op allerlei locaties in Utrecht
woensdag 15 november, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 november, 2023
Showcases en conferentie, 25-29 oktober 2023
zaterdag 28 oktober, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zondag 1 oktober, 2023
Tula en Juliet - mijn overgrootmoeder, de slavin
maandag 25 september, 2023
Concertserie seizoen 2023-2024 met Meral Polat Trio, Chieko Collective, Boi Akih, Las Lloronas, Emine Bostanci & Dareyn en Marmoucha Orchestra
woensdag 20 september, 2023
zondag 17 september, 2023
Hoe het Gnawa Festival onverwacht veranderde in een benefiet-evenement
zondag 10 september, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 september, 2023