Anchorsong - Music Meeting live verslag Japanse geluidskunstenaar verbindt world met lounge zaterdag 14 mei, 2016

Producer Masaaki Yoshida alias Anchorsong brengt een kleurrijke set van toffe samples.


door Charlie Crooijmans - foto's Ton Maas

Achorsong staat met z'n tengere lijf in het zwart gekleed in z'n uppie achter zijn controller te bewegen. Het publiek staat er gebiologeerd naar te kijken alsof er een normale band staat. Het maakt Anchorsong niet uit. Hij is een geluidskunstenaar en hij is blij dat hij hier in Nederland mag optreden op dit gerenommeerde festival. Het scherm achter hem toont groot het logo van de Music Meeting, geen bewegende visuals.

Beweging, dáár gaat het om op de eerste dag van de Music Meeting. De avond is niet voor niets omgedoopt tot MMMoves. Er staan echt wel mensen een beetje te dansen, maar niemand gaat echt los. Het komt natuurlijk ook omdat het voor de jongeren die hier massaal op af moeten komen nog veel te vroeg is. Het is pas 19 uur.

Pallet samples
Als je visualiseert wat Achorsong doet op zijn controller, dan heeft hij een pallet met samples waar hij heel smaakvol mee verft. Die samples van percussie, African trance, en andere niet te achterhalen geluiden, verdunt hij, of dikt hij lekker aan. Het klinkt avontuurlijk, maar ook vrij voorspelbaar. Dat komt door het lounge-achtige effect - de beat is vrij stabiel.

Dance-event
Zo'n avond moet natuurlijk nog even groeien. MMMoves heeft echt wel potentie om uit te groeien tot een dance-event. Het is de kunst om jonge lui aan je te binden, dat kun je doen door meer te bieden dan muziek alleen. Mode bijvoorbeeld. En laat de oude garde lekker genieten van een zitconcert.


meer nieuws
woensdag 22 november, 2023
Nieuwe en onbekende geluiden op allerlei locaties in Utrecht
woensdag 15 november, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 november, 2023
Showcases en conferentie, 25-29 oktober 2023
zaterdag 28 oktober, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zondag 1 oktober, 2023
Tula en Juliet - mijn overgrootmoeder, de slavin
maandag 25 september, 2023
Concertserie seizoen 2023-2024 met Meral Polat Trio, Chieko Collective, Boi Akih, Las Lloronas, Emine Bostanci & Dareyn en Marmoucha Orchestra
woensdag 20 september, 2023
zondag 17 september, 2023
Hoe het Gnawa Festival onverwacht veranderde in een benefiet-evenement
zondag 10 september, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 september, 2023