Viva Brasil Festival opent met Ivete Sangalo in HMH Donderdag 26 mei groot concert van de koningin van de Braziliaanse axé donderdag 26 mei, 2016

Ivete Sangalo komt voor een exclusief concert naar de Heineken Music Hall in het kader van de Opening Night van het Viva Brasil Festival, donderdag 26 mei. Ze was voor het laatst in Nederland in 2006, toen ze een geweldig concert gaf in een uitverkochte Heineken Music Hall. Nu, tien jaar later, komt ze voor een eenmalig optreden opnieuw naar dit podium, dit keer in het kader van de Opening Night van het Viva Brasil Festival 2016.


Het programma van Viva Brasil Festival 2016 is bekend! Net als vorig jaar valt het festival in twee delen uiteen. Op 26 mei zal de Braziliaanse megaster Ivete Sangalo het podium betreden van de Heineken Music Hall tijdens de Opening Night. Het festival wordt vervolgd op 25 en 26 juni in Muziekgebouw aan 't IJ met op zaterdag 25 juni een bruisend Food Festival, naatuurlijk ondersteund door muziek, en op zondag 26 juni een prachtige slotavond met het akoestische trio van de singer-songwriter Vanessa da Mata, gevolgd door een spectaculair optreden van Rio’s samba-icoon Martinho da Vila en zijn tienkoppige band. Beide topartiesten komen speciaal voor Viva Brasil naar Nederland.


TICKETS

De voorverkoop voor alle concerten is begonnen. 
Klik hier voor de online ticketverkoop


IVETE SANGALO IN DE HMH OP 26 MEI 
Ivete Sangalo, de koningin van de Braziliaanse axé, komt voor een exclusief concert naar de Heineken Music Hall in het kader van de Opening Night van het Viva Brasil Festival, donderdag 26 mei. 

Ivete Sangalo is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een van Brazilië’s grootste sterren. Ze maakte in de jaren negentig furore met haar band Banda Eva, waar ze 5 miljoen albums mee verkocht.Haar solodebuut in 1999 werd meteen dubbel platina, en voor MTV ao Vivo (2004) kreeg ze een Latin GrammyOp 26 mei zal ze ongetwijfeld ook materiaal van haar in april opgenomen dvd acústico vertolken.

Ivete Sangalo heeft de axé-muziek, die haar oorsprong heeft in Salvador de Bahia, mede vormgegeven. In een onweerstaanbare mix van Braziliaanse genres als frevo en forro, en Afro-Caribische stijlen als marcha, reggae en calypso, heeft ze geweldige songs gemaakt, die tot enorme hits uitgroeiden in Brazilië en de rest van de wereld. Haar bekendheid nam nog verder toe als jurylid van The Voice Brasil. Het Amerikaanse zakenblad Forbes noemde haar “the most influential female personality of the country and one of the best known artists of Brazil in the world”.

Vevete weet van elk optreden een geweldig evenement te maken. Ze laat de ene na de andere klassieker voorbij komen, begeleid door haar elfkoppige band inclusief dansgroep.  

 

Line-up van de band op het Viva Brasil festival 2016 

Ivete Sangalo Vocals
Gigi - Bass
Diego Freitas Drums
Júnior Maceió Sax
Alexandre Vargas Guitar
Radamés Venâncio Keyboard
Elbemário Barbosa Percussion
Kainã do Jêje Percussion
Maira Medrado Dancer
Juliana Paiva Dancer
Jairson Bispo Dancer
Clodonaldo Santana Dancer

 


Overige concerten in het Viva Brasil Festival 2016

Zondag 26 juni dubbelconcert Vanessa da Mata en Martinho da Vila

VANESSA DA MATA
Zondag 26 juni | 19.30 uur (zaal open 19.00 uur)​
Muziekgebouw aan 't IJ | Amsterdam 

MARTINHO DA VILA
Zondag 26 juni | 21.30 uur (zaal open 19.00 uur)
Muziekgebouw aan 't IJ 

TICKETS
De voorverkoop voor alle concerten is begonnen. 
Klik hier voor de online ticketverkoop.  

 


meer nieuws
Uitverkochte Cloud Nine zaal op stelten gezet
maandag 19 februari, 2024
In Amsterdam, Utrecht en Den Haag tussen 8 maart en 22 juni 2024
woensdag 14 februari, 2024
Daverend optreden bij De X
maandag 12 februari, 2024
Tref begeleidt balfolk in De Omval
dinsdag 6 februari, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
donderdag 1 februari, 2024
Een persoonlijke impressie
maandag 29 januari, 2024
Monica Akihary met Boi Akih op Jazz Podium Hot House in Leiden
zaterdag 27 januari, 2024
KV Express en Tref begeleiden Balfolk in Amsterdam e.o.
woensdag 17 januari, 2024
Dubbelconcert Dareyn Q.7 en Tony Overwater’s Spirits ft. Rima Khcheich
maandag 15 januari, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 januari, 2024