Jean-Paul Bourelly
David Golek & Simin Tander
Trio Açai + Hermine Deurloo
Ernst Reijseger
Neco Novellas & Abel Selaocoe
Kick-off On The Roof met Dyar & Janne Schra Nieuw seizoen van uniek 'zitkuilfestival' onder de hemel zaterdag 18 mei, 2019

What's in a name? Moet je het jaarlijks terugkerende zomerevenement op een kantoordak in Amsterdam Noord een festival noemen of een concertreeks? Feit is dat er van begin juni tot begin september om het andere weekend een of twee concerten zijn, waarvan het eerste op een vrijdag en het eventuele tweede op zaterdag. Het programma - op het snijvlak van jazz en world - bevat elk jaar weer aangename verrassingen.


Editie 2019 gaat op zaterdag 1 juni van start met een eenmalig samenwerkingsproject van Dyar met zangeres Janne Schra. De link tussen haar en ûdspeler en zanger Nawras Altaky ligt misschien niet voor de hand, maar ontstond doordat contrabassist Luca Dols zowel lid is van Dyar als van Room Eleven, de groep waarmee Schra doorbrak.

Funky surprise
Twee weken later zijn er twee zo mogelijk nog verrassender concerten, door Jean-Paul Bourelly en het trio Kiss The Sky, met onder meer Kenny Martin (voormalig drummer van Defunkt). De uit Haïti afkomstige gitarist Bourelly tapt uit hetzelfde vaatje met blues, funk, rock en jazz als Jimi Hendrix, maar is beslist geen epigoon - eerder diens rechthebbende erfgenaam. 

Briljant verzonnen folklore
Op 12 juli brengen gitarist David Golek en zangeres Simin Tander een programma met volksliedjes uit een ander (lees imaginair) land, zoals ze eerder deden op hun succesvolle album uit 2011. Beide muzikanten hebben wortels in exotische tradities (Tanders vader kwam uit Afganistan), maar laten die slechts zelden op de voorgrond treden.

Brazilian blend
Braziliaanse klanken vullen de zitkuil in het dakterras op 25 juli, als Trio Açai (met gitarist Daniel de Moraes en On-The-Roofprogrammeur Felix Hildenbrand op contrabas) de muzikale degens kruist met mondharmonicavirtuoos Hermine Deurloo. En om het seizoensplaatje compleet te maken, volgt op 7 september tot besluit een laatste verrassende combinatie van zanger en gitarist Neco Novellas (Mozambique) met cellist en zanger Abel Selaocoe (Brazilië).

Programma
01 jun - DYAR + Janne Schra
14 jun - Jean-Paul Bourelly & Kiss the Sky
15 jun - Jean-Paul Bourelly & Kiss the Sky
28 jun - Ernst Reijseger (solo)
12 juli - David Golek & Simin Tander
25 juli - Trio Açai + Hermine Deurloo
09 aug - Daahoud Salim Quintet
23 aug - Under the Surface
06 sep - Dutch Jazz Heroes
07 sep - Neco Novellas & Abel Selaocoe

informatie en tickets

www.on-the-roof.com

 


meer nieuws
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 augustus, 2022
maandag 1 augustus, 2022
zondag 31 juli, 2022
Impressies van twee festivals in het hoge noorden
dinsdag 26 juli, 2022
Primos Del Norte, Dareyn en FaKruTu Dakar Edition
maandag 18 juli, 2022
maandag 18 juli, 2022
zondag 17 juli, 2022
Drie dagen 'All Ears'
vrijdag 8 juli, 2022
zondag 3 juli, 2022
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 juli, 2022