Alé Kumá & Dizzy Mandjeku
Samuel Torres
Izaline Calister
DJ Blue Flamingo
Tico Pierhagen
Tico Pierhagen
Tweede editie Colores Colombia gaat 4 oktober van start Colombiaanse muziek en cultuur in de spotlight zondag 30 september, 2018

Hedendaagse muziek en cultuur uit Colombia staan centraal tijdens de tweede editie van het festival Colores Colombia, dat van 4 t/m 14 oktober 2018 gehouden wordt op verschillende locaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht. Naast concerten staan exposities, films en lezingen op het programma. Blikvanger van Colores Colombia 2018 is de afrocolombiaanse topformatie Alé Kumá, die in het Bimhuis in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam een muzikaal duel aangaat met de Congolese rumbagitarist Dizzy Mandjeku.


door Bas Springer

Tijdens de eerste editie van het festival in 2016 stond nieuwe Colombiaanse muziek centraal: traditionele stijlen opnieuw uitgevonden door nieuwe generaties en gemixt met bijvoorbeeld pop, jazz en hiphop. In de tweede editie richt de aandacht zich op de relatie Colombia-Afrika.

De Colombiaans-Afrikaanse connectie
Muzikale blikvangers zijn het Samuel Torres Sextet en Alé Kumá & Dizzy Mandjeku, die in Amsterdam en Rotterdam voor het nodige vuurwerk zullen zorgen. De veelzijdige Colombiaanse percussionist en componist Samuel Torres, geroemd om zijn adembenemende percussiesolo’s, treedt voor de pauze op met zijn sextet. Hij woont in New York en speelde met onder meer Arturo Sandoval, Tito Puente, Chick Corea, Lila Downs, Alejandro Sanz, Mike Stern en Richard Bona. Na de pauze is de beurt aan de groep Alé Kumá, die zocht contact met de Congolese meestergitarist Dizzy Mandjeku (Zap Mama en Stromae) en zijn band uit België, voor een verkenning van hun gemeenschappelijke roots. Samen vormen zij een elfkoppig ensemble, geworteld in de Congolese soukous en rumba en de afrocolombiaanse champeta.

De korte documentaire Tempo Rubato, over leven en werk van Samuel Torres, wordt voorafgaand aan het concert in het Bimhuis vertoond.

Concerten Alé Kumá & Dizzy Mandjeku / Samuel Torres Sextet 
12 okt - De Doelen, Rotterdam
13 okt - Bimhuis, Amsterdam

Kijk op festivalcolorescolombia.com voor het complete programma.


meer nieuws
Video van haar performance en interview in de Mixed Media Lounge
woensdag 19 juni, 2019
Liu Fang, Ethenesse Wassie en Apichat Pakwan
zondag 16 juni, 2019
Verslagen vanuit de Mixed Media Lounge en vanaf het festivalterrein
maandag 10 juni, 2019
Meest geliefde gifmengers
dinsdag 4 juni, 2019
8 tot en met 10 juni in Park Brakkenstein, Nijmegen
maandag 3 juni, 2019
Drie dagen festival in Park Brakkenstein, Nijmegen, 8-9-10 juni,
zondag 2 juni, 2019
Syrisch-Nederlandse groep Dyar met verrassende gast
zondag 2 juni, 2019
Met Liu Fang, Etenesh Wassie Trio en Apichat Pakwan
zaterdag 1 juni, 2019
Met onder meer Richard Bona, Renaud Garcia-Fons en Tony Overwater
zaterdag 1 juni, 2019
Plus de Transglobal World Music Charts Top-40
zaterdag 1 juni, 2019