Alé Kumá & Dizzy Mandjeku
Samuel Torres
Izaline Calister
DJ Blue Flamingo
Tico Pierhagen
Tico Pierhagen
Tweede editie Colores Colombia gaat 4 oktober van start Colombiaanse muziek en cultuur in de spotlight zondag 30 september, 2018

Hedendaagse muziek en cultuur uit Colombia staan centraal tijdens de tweede editie van het festival Colores Colombia, dat van 4 t/m 14 oktober 2018 gehouden wordt op verschillende locaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht. Naast concerten staan exposities, films en lezingen op het programma. Blikvanger van Colores Colombia 2018 is de afrocolombiaanse topformatie Alé Kumá, die in het Bimhuis in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam een muzikaal duel aangaat met de Congolese rumbagitarist Dizzy Mandjeku.


door Bas Springer

Tijdens de eerste editie van het festival in 2016 stond nieuwe Colombiaanse muziek centraal: traditionele stijlen opnieuw uitgevonden door nieuwe generaties en gemixt met bijvoorbeeld pop, jazz en hiphop. In de tweede editie richt de aandacht zich op de relatie Colombia-Afrika.

De Colombiaans-Afrikaanse connectie
Muzikale blikvangers zijn het Samuel Torres Sextet en Alé Kumá & Dizzy Mandjeku, die in Amsterdam en Rotterdam voor het nodige vuurwerk zullen zorgen. De veelzijdige Colombiaanse percussionist en componist Samuel Torres, geroemd om zijn adembenemende percussiesolo’s, treedt voor de pauze op met zijn sextet. Hij woont in New York en speelde met onder meer Arturo Sandoval, Tito Puente, Chick Corea, Lila Downs, Alejandro Sanz, Mike Stern en Richard Bona. Na de pauze is de beurt aan de groep Alé Kumá, die zocht contact met de Congolese meestergitarist Dizzy Mandjeku (Zap Mama en Stromae) en zijn band uit België, voor een verkenning van hun gemeenschappelijke roots. Samen vormen zij een elfkoppig ensemble, geworteld in de Congolese soukous en rumba en de afrocolombiaanse champeta.

De korte documentaire Tempo Rubato, over leven en werk van Samuel Torres, wordt voorafgaand aan het concert in het Bimhuis vertoond.

Concerten Alé Kumá & Dizzy Mandjeku / Samuel Torres Sextet 
12 okt - De Doelen, Rotterdam
13 okt - Bimhuis, Amsterdam

Kijk op festivalcolorescolombia.com voor het complete programma.


meer nieuws
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
maandag 1 augustus, 2022
maandag 1 augustus, 2022
zondag 31 juli, 2022
Impressies van twee festivals in het hoge noorden
dinsdag 26 juli, 2022
Primos Del Norte, Dareyn en FaKruTu Dakar Edition
maandag 18 juli, 2022
maandag 18 juli, 2022
zondag 17 juli, 2022
Drie dagen 'All Ears'
vrijdag 8 juli, 2022
zondag 3 juli, 2022
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 juli, 2022