Rosalía wint drie Latin Grammy's
Maite Hontelé in Cuba
Maite Hontelé in Las Vegas met medekandidaat voor Best Salsa Album Eddie Palmieri
Maite Hontelé grijpt net naast een Latin Grammy - Rosalia wint veel Grammy's Hoofdprijs voor Rosalia op uitreiking in Las Vegas 14 november 2019 vrijdag 15 november, 2019

Maite Hontelé was gisterenavond, 14 november 2019, een van de vijf genomineerden voor een Latin Grammy in de categorie Best Salsa Album met haar plaat Cuba Linda. Ze greep net naast de prijzen. De Latin Grammy ging naar Tony Succar. Grote winnaar van deze Latin Grammy editie was Rosalía, die ook de hoofdprijs voor beste album in uitgereikt kreeg.


Maite Hontelé was afgereisd naar Las Vegas, natuurlijk in de hoop om aan het eind van haar carrière als trompettiste nog een Latin Grammy te krijgen. Einde van haar carrière? Ja, na een jarenlang succesvol verblijf in Colombia heeft ze besloten de trompet aan de wilgen te hangen. Hoe en waarom? Kijk de Uur van de Wolf documentaire Ademtocht op NPO2, donderdag 21 november om 22.55 uur. Zoals ze zelf zegt: 'Een heftig proces dat mooi werd vastgelegd door maakster Marlou van den Berge.' Sinds eind 2018 is Maite een van de programmeurs van festival Music Meeting. 

De nominatie voor Cuba Linda was haar tweede nominatie. In 2014 was ze kanshebber met haar album Déjame Así. Toen won Marc Anthony in haar categorie. Dit jaar was ze in het gezelschap van Eddie Palmieri, Mario Ortiz All Star Band, Quintero's Salsa Project en Tony Succar voor de award voor Best Salsa Album. De laatste won de Grammy, met het album Mas de Mi

 

Cuba Linda, Grammy of niet, blijft een geweldig album. Ze nam de plaat op in studio's in Medellin en Havana, met een lange reeks topmusici uit de Colombiaanse en Cubaanse scene, zoals Alain Pérez, Juancho Valencia en special guests Orquesta Aragón en Osaín del Monte. 

 

Maite Hontelé voorafgaand aan de uitreiking in Las Vegas met medekandidaat voor Best Salsa Album Eddie Palmieri

 

Rosalia's El Mal Querer krijgt vijf Grammy's
Grote winnaar van de Latin Grammy editie 2019 was Rosalía, die met haar El Mal Querer een baanbrekend en genre-overstijgend album maakte, en ondanks het hoog eclectisch gehalte van de plaat de award voor Best Album won. Maar niet alleen die award: ook kreeg dit album Grammy's voor Best Engineered Album, Best Contemporary Pop Vocal Album, en Best Recording Package, en haar hit met J Balvin, Con Altura, won de Grammy voor Best Urban Song.


Ze trad ook op tijdens de Grammy avond. 

En kreeg ook een award voor Best Urban Song voor Con Altura 

Uitreiking voor Best Album

Veel meer winnaars!
Voor overige winnaars, zoals Alejandro Sanz & Camilla Cabello (Best Record), Mon Laferte, Puerto Candelaria, Juan Luis Guerra, Luis Enrique + C4, Chucho Valdés, Gilberto Gil, Hermeto Pascual, en Alejandro Sanz, check de lijst op de site van de Latin Grammy's

De Spaanse krant El Pais maakte een mooie videocompilatie van de avond. 

De Latin Grammy ceremonie is opgedeeld in twee delen: de grote show waarin de hoofdcategoriën worden uitgereikt en voorafgaand daaraan de uitreiking voor de overige awards, zie hier de Facebook Live stream van dat tweede deel. De hoofdshow wordt wegens copyright niet uitgezonden.  


meer nieuws
Als altijd vol avontuurlijke muzikale verrassingen
zondag 9 juni, 2024
Zangeres uit Westelijke Sahara in kleine zaal Concertgebouw
dinsdag 4 juni, 2024
Nieuwe reeks zomerconcerten in Amsterdam-Noord
dinsdag 4 juni, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zaterdag 1 juni, 2024
Hartverwarmende muziek uit de hele wereld in Amersfoort
dinsdag 28 mei, 2024
Meer dan 50 Indiase concerten en optredens
dinsdag 28 mei, 2024
Nieuwe klanken met eeuwenoude wortels
zondag 26 mei, 2024
Met Old Roots New Routes op reis langs Fenicische handelsroutes
woensdag 15 mei, 2024
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten 18-19-20 mei
dinsdag 14 mei, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
maandag 13 mei, 2024