CaboCubaJazz presenteert nieuw album Corason Africano Cd-presentatie 17 februari in Bimhuis Amsterdam zondag 12 februari, 2017

Rotterdamser kan je het niet krijgen. Dat klinkt misschien vreemd als je het over CaboCubaJazz hebt, maar dat is het niet. Rotterdam is buiten Kaapverdië zelf de belangrijkste leverancier van Kaapverdische muziek ter wereld, met een van de twee bandleiders van CaboCubaJazz als belangrijke speler. En met de wereldmuziekopleiding van Codarts is Cuba dichterbij dan waar ook in Europa. Nils Fischer, de tweede bandleider en zelf docent aan Codarts, heeft een rijke ervaring in zowel Kaapverdische als afrocubaanse en latinjazzbands en -projecten. Hij bracht een uniek gezelschap en repertoire bij elkaar en het nieuwe album Corason Africano gloeit weer aan alle kanten. Op 17 februari presenteert de groep haar nieuwe cd in het Amsterdamse Bimhuis.


De dertien nieuwe tracks van Corason Africano nemen je mee op een reis waar verlangen, passie, subtiliteit en hevig muzikaal vuur elkaar afwisselen. Het titelnummer van de plaat is speciaal voor CaboCubaJazz gecomponeerd door Boy Gé Mendes. Ook zijn er veel eigen composities, naast die van Eugénio Tavares, de Mendes Brothers en Horace Silver.


Nils Fischer en Carlos Matos

Percussionist Nils Fischer en de Kaapverdische pianist Carlos Matos lanceerden CaboCubaJazz een aantal jaar geleden. Hun beste muzikale vrienden kwamen er per direct bij: zangers Dina Medina (Kaapverdië) en Alberto Caicedo (Colombia), die beide zijden van de Cabocubaanse medaille voor hun rekening nemen.
Het team wordt gecompleteerd door Yerman Aponte uit Venezuela op bas, de Cubaanse drummer Armando Vidal, trombonist Pablo Martínez (Spanje) en de Puertoricaanse trompettist Joe Rivera.
Als extra smaakmakers fungeren gastmusici van over de hele wereld, onder wie Boy Gé Mendes, Luisíto Quintero, Dudu Araújo, Laise Sanches, en Amik Guerra. De plaat is gemasterd door de legendarische engineer en Grammy Award winner Bob Katz in Florida.


Rikeza y Valor
Al eerder oogstte de band wereldwijd applaus met de debuut-cd Rikeza y Valor. Op MixedWorldMusic schreven we toen, in 2011: 'Een mix van mellow Cabo, ruig Cuba, met een touch van jazz; misschien wel de perfecte versmelting.'
Klik hier om die recensie nog eens te lezen.

CaboCubaJazz trad ondertussen op op het Havana Jazz Festival, Bangkok Jazz Festival, Viersen Jazz Festival, Samui Jazz, en verder in Canada, Finland, Maleisië, Noorwegen, België, Israël, Luxemburg en Oostenrijk. De band is voortdurend op tournee in Duitsland en Nederland.

CD-presentatie vrijdag 17 februari
Corason Africano wordt vrijdag 17 februari 2017 gepresenteerd in het Bimhuis in Amsterdam.

Overige concerten
10 maart: Hellevoetsluis, Theater Twee Hondjes
21 april: De Doelen, Rotterdam

Voorproefje van het album, de track Boas Festas


meer nieuws
Cuban Country Queens
dinsdag 13 september, 2022
Meer dan 60 showcases staan geprogrammeerd
dinsdag 6 september, 2022
zaterdag 3 september, 2022
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
donderdag 1 september, 2022
Alaa Wardi, Black Pencil, Ladysmith Black Mambazo, Boban Markovic en vele anderen!
woensdag 31 augustus, 2022
maandag 29 augustus, 2022
zondag 28 augustus, 2022
zondag 28 augustus, 2022
maandag 22 augustus, 2022