Colectiva
Mordái
Chieko Donker Duyvis Ensemble
Poil Ueda
Multifarious
Maria Mazzotta
Jamika
Esinam
Jamie Peet
Jelena Popržan
Gyedu-Blay Ambolley
Marja Mortensson & Daniel Herskedal
FaKruTu Dakar Edition
Sounds of Change
Andrea Voets
Programma Music Meeting's All Ears Area in het pinksterweekend 2023 Drie dagen lang intieme concerten, interviews en films op de All Ears Area zondag 21 mei, 2023

Ons online magazine MixedWorldMusic heeft een lange historie met Music Meeting Festival. Elk jaar doen we er live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten, voorheen onder de noemer Mixed Media Lounge, sinds vorig jaar op het speciale podium All Ears Area. Alles over het programma op dat podium in dit artikel!

 
De All Ears Area staat op het centrale veld van Park Brakkenstein, en daar presenteren we met MixedWorldMusic intieme concerten, interviews, documentaires en lezingen. In een rondom-open tent met podium en ledschermen kun je van alles aan de weet komen over de musici van het festival, hun achtergrond en hun werk.

Er zijn documentaires, bijzondere fotoseries en gefilmde concerten te zien, er worden lezingen gegeven en artiesten geïnterviewd en er vinden korte optredens plaats. En om ongestoord van dat alles te kunnen genieten zijn er draadloze koptelefoons beschikbaar.De interviews worden gedaan door de journalisten van MixedWorldMusic: Ton Maas, Jaïr Tchong, Charlie Crooijmans, Koen Schouten, Alessio Surian en Monica Akihary. Coördinatie en presentatie: Erk Willemsen 

Het programma van de All Ears Area vind je hieronder, maar let wel: dit is slechts een van de vele onderdelen van Music Meeting. 


Klik hier voor het programma op de andere podia van Music Meeting: Nikko, Ziro en Mystic

Bestel je tickets voor het Music Meeting Festival hier.

 

Zaterdag 27 mei 2023
Park open: 15:00  
Programma: 16:00 – 00:00

All Ears Area programma Zaterdag 27 mei 2023


  • 16:50 - 17:10 Jelena Popržan 
   Live-muziek en interview
   De Servisch-Oostenrijkse altvioliste, zangeres, geluidskunstenaar en bandleider Jelena Popržan komt voorafgaand aan het concert met haar kwartet op het Mystic-podium, eerst solo naar de All Ears Area voor een interview en mini-concert. 
   Interview door Ton Maas

  • 18:00 - 18:20 Sounds of Change featuring HAN Here And Now + Nawras Altaky, Maryana Golovchenko and Sander van Goor 
   Live-muziek en interview
    
   Sounds of Change is een organisatie die de kracht van muziek inzet in conflictgebieden en daar lokale docenten, psychologen en hulpverleners traint om muziek te gebruiken in hun werk met kinderen en jongeren. Het team van Sounds of Change is de afgelopen jaren actief in landen als Libanon, Palestina, Jordanië, Oekraïne, Turkije, Koerdistan, Syrië, Irak en Griekenland.
   HAN Here and Now is de band van Han van 't Land, een gepassioneerd muzikant en songwriter, gevestigd in Amsterdam. Hij schrijft liedjes over de kracht van muziek en zijn kijk op de wereld, en hij brengt deze - samen met zijn bandleden Hashem Kabreet (percussie) en Lucas Dols (bas) - op een interactieve en vreugdevolle manier op de planken.
   HAN Here and Now is nauw betrokken bij de activiteiten van Sounds of Change. Speciaal voor Music Meeting Festival, en in het kader van het festivalmotto 'The light is always changing', is een performance ontwikkeld, samen met drie gastmusici: de Oekraïense zangeres Maryana Golovchenko, de Syrische ud-speler en zanger Nawras Altaky en gitarist en muziektherapeut Sander van Goor.
   Interview door Koen Schouten

 

  • 19:10 - 19:30 Marja Mortensson & Daniel Herskedal 
   Interview
   Na hun optreden op het Mystic-podium komen Marja Mortensson & Daniel Herskedal naar de All Ears Area voor een interview waarin ze in zullen gaan op hoe de Sami-tradities invloed op hun eigentijdse muziek hebben gehad. Deze bijzondere muziek komt uit Noorwegen, alleen zingt Marja Mortensson niet in het Noors maar in de taal van haar volk, de Sami. Om precies te zijn het vrijwel uitgestorven Åarjelsaemien Gïele ofwel Zuid-Sami, dat nog slechts door zo’n vijfhonderd mensen wordt gesproken. Ze vindt namelijk dat ze zich alleen in die taal emotioneel echt goed kan uitdrukken. 
   Interview door Ton Maas

 

  • 20:00 - 20:40 Jamie Peet en ArtEZ studenten 
   Volledig concert met aansluitend een interview met Jamie Peet
   Live-muziek en interview
   Drummer Jamie Peet is artist in residence van Music Meeting 2023. Hij speelt elke dag een keer, en bijt het spits af met een speciaal project met drie jonge talenten van ArtEZ University of the Arts: Lukas Mohl op piano, Tim Pokornyop bas en Min Won op drums.
   Interview door Koen Schouten 

  • 20:50 - 21:10 FaKruTu Dakar Edition 
   Interview 
   Na hun concert op het Nikko-podium komen de bandleden naar de All Ears Area voor een interview waarin ze spreken over hun samenwerking. Fakrutu is een samentrekking van de namen van de drie bandleden: Sean Fasciani, Stefan Kruger en Mark Tuinstra. Gedrieën staan ze voor een schat aan ervaring, opgedaan in succesvolle groepen als New Cool CollectiveSfeQZuco 103 en The Nordanians. Sinds enige tijd kruist het drietal de muzikale degens met collega’s uit Senegal: koraspeler Bao Sissoko, percussionist Oké Sène en zanger Omar Ka. FaKruTu is de Spotlight Selectie 2023 van World Music Forum NL voor onderscheidende, talentvolle in Nederland gevestigde world acts.
   Interview door Koen Schouten

  • 21:30 - 21:45 Equal rights in Armenia. Still a dream to come true 
   Presentatie
   Mamikon (40) is een lhbtiq+-rechtenverdediger uit Armenië. In 2007 richtte Mamikon Pink Armenia op, een gemeenschapsorganisatie die de behoeften van de lhbtiq+-gemeenschap in het land dient en ondersteunt. Via zijn organisatie promoot Mamikon de mensenrechten van de lhbtiq+-gemeenschap en pleit hij voor beleidsverandering in Armenië. Hij is betrokken bij werkgroepen die zich bezighouden met hiv- en aids-kwesties in het land. In 2018 werd Mamikon verkozen tot voorzitter van Human Rights House Yerevan, een netwerk van organisaties voor de bescherming van mensenrechtenverdedigers, -journalisten en -activisten. Hij spreekt zich regelmatig uit over verschillende mensenrechtenkwesties op sociale media en via interviews.

 

Zondag 28 mei 2023
Park open: 13:00 
Programma: 14:00 – 23:30

All Ears Area programma zondag 28 mei 2023

  • 14:50 - 15:30 Jamie Peet New Trio met Reinier Baas & Petter Eldh 
   Volledig concert en aansluitend interview met het trio
   Wat een geweldig elegante drummer is Jamie Peet. Passend bij zijn generatie worden jazzritmes meer en meer beïnvloed door hiphop beats, maar natuurlijk heeft Peet ook daarin zijn eigen weg gevonden. Voor een van zijn drie concerten als artist in residence op Music Meeting heeft hij twee musici gevraagd die op meerdere fronten aan hem zijn gewaagd. De eerste is de Deense superbassist Petter Eldh, die steeds meer een spil wordt in de vooruitstrevende Europese jazz. De tweede is de Nederlandse gitarist Reinier Baas: ook weer iemand met een heel eigen ritmische, melodische benadering en sound. 
   Aansluitend een interview met de leden van dit kersverse Jamie Peet New Trio door Jaïr Tchong 

 

  • 16:10 - 16:35 Millennial History / Andrea Voets 
   Live-performance met Andrea Voets (harp), Luke Deane (keys) & Sarah Jeffery (recorders).
   In Millennial History, we relive impactful moments in recent European history, through the eyes of millennials who were there when it happened. The Troubles in Northern-Ireland, the mafia in Sicily, Change and Unification in East-Germany & the 'Children of the Decree' of Ceausescu in Romania. Against a backdrop of real danger and profound change, ten young Europeans have to forge a completely new reality. They show us how to live an intense life, driven by the will to fight for each other, with lots of love and care. This is musical journalism, to get where we are coming from.

   Millennial History started off as a podcast, for which Andrea Voets and composer/sound-designer Luke Deane combined hundreds of layers of music and interviews. The podcast got shortlisted by the Association for International Broadcasters as 'best of human interest audio '22' and podcast-phenomenon Avery Trufelman listed it as one of the best podcasts of the year. In this live-show, all stories merge into one compelling unity: composed, performed and sung by Andrea Voets (harp), Luke Deane (keys) & Sarah Jeffery (recorders).

   Resonate Productions is the world's only creator of musical journalism. Artistic director Andrea Voets combines in-depth, social journalism with tailor-made music into podcasts & documentary-concerts.

 

  • 16:45 - 16:55 ESINAM 
   Interview
   Kort na haar concert op het Nikko-podium komt het Ghanees-Belgische multitalent Esinam naar de All Ears Area voor een interview, waarin ze ingaat op hoe ze haar muziek tot stand brengt.
   Een interview door Monica Akihary 

  • 17:40 - 18:05 Millennial History / Andrea Voets 
   Tweede deel van de live-performance met Andrea Voets (harp), Luke Deane (keys) & Sarah Jeffery (recorders).
   Voor de beschrijving, zie het item om 16.40 uur.


  • 18:15 - 18:25 Multifarious
   Interview
   Na hun optreden op het Mystic-podium komen de drie leden van Multifarious naar de All Ears Area om in een interview hun aanpak en achtergrond uit de doeken te doen. Met Susan Mayo, cello, Paul Elwood, vijfsnarige banjo, en Sue McKenzie, saxofoons.
   Interview door Ton Maas

  • 18:50 - 19:10 Jamika & the Argonauts 
   Live-muziek en interview
   Voorafgaand aan haar optreden op het Ziro-podium later op de avond komt de Amerikaanse zangeres Jamika Ajalon met een aantal Argonauts naar de All Ears Area voor een mini-concert en een live-interview. 
   De muziek die Jamika & the Argonauts brengen is eclectisch. Zelfs binnen een enkel nummer kunnen ze zo van genre wisselen. De lome triphopbeat slaat dan in een keer om naar snoeiharde rock, rap wordt zang of omgekeerd, of de swingende gitaarriff krijgt plotseling iets agressiefs alsof Talking Heads uit het niets vervangen is door Killing Joke. Wat er ook gebeurt, iedere song heeft een pittige groove en dankzij de overgave waarmee Jamika Ajalon elke zin uitspreekt, en zelfs elk woord, blijft die bonte verzameling van genres en stijlen toch één geheel. 
   Interview door Monica Akihary

 

19:50 - 20:10 Maria Mazzotta 
Live-muziek en interview
Maria Mazzotta uit de regio Salento in het zuiden van Italië kan haar stem zodanig van kleur laten verschieten dat je er steil van achterover slaat. Het hart ligt bij haar niet alleen op de tong, maar huist in alle onderdelen van haar machtige stemapparaat. Accordeonist Antonino de Luca zorgt desgewenst voor spaarzame of juist orkestrale rugdekking en in de traditie van de tarantella uit haar geboortestreek neemt Mazzotta af en toe de tamboerijn ter hand om zichzelf te begeleiden.
Ze komt met Antonino de Luca na haar concert op het Mystic-podium naar de All Ears Area. 
Interview door Ton Maas - vertaling door Alessio Surian

 

  • 20:50 - 21:10 Gyedu-Blay Ambolley & Peter Somuah  
   Live-muziek en interview
   Gepokt en gemazeld in de band van de legendarische Ebo Taylor creëerde Gyedu-Blay Ambolley in het Ghana van de jaren zeventig een geheel eigen versie van de highlifemuziek die hij simigwa-do noemde. Door het ingenieus verwerken van invloeden uit de funk en de jazz is het groepsgeluid aanstekelijk vet. Speciale gast van Ambolley is de in Nederland woonachtige Ghanese trompettist Peter Somuah, die op zijn recente album Ambolley als gast had.
   Interview door Alessio Surian

   22:00 - 22:20 Kutu  
   Live-muziek en interview
   Gepokt en Messcherpe, staccato samenzang vol extatische uithalen over loeistrakke dancebeats en beukende bassen, met een elektrische viool die als een ontregelende sirene dwars door dat alles heen giert en jankt. Het is de signature-sound van de Ethiopisch-Franse formatie Kutu, die niet zou misstaan op Lowlands, maar in plaats daarvan Music Meeting aandoet. Violist en componist Théo Ceccaldi, in eigen land een gevierd klassiek musicus én jazzmuzikant, is het muzikale brein achter Kutu. Zangeres Hewan Gebrewold is met haar acrobatische vocalen en soepele moves het Ethiopische boegbeeld van de band.
   Interview met de leden van dit kersverse Jamie Peet New Trio door Jaïr Tchong

 

Maandag 29 mei 2023
Park open: 13:00
Programma: 14:00 – 22:00

 

All Ears Area programma maandag 29 mei 2023

  • 14:30 - 14:55 MORDÁI - The Latest Hour 
   Film
   Mordái is de vaandeldrager van de jongste golf Hongaarse donkere folkrock. The Latest Hour is een experimentele concertfilm, waarin fictieve verhalende elementen worden gecombineerd met een live-muziekdocumentaire. 

  • 15:40 - 16:10 Sounds of Home 
   Live-muziek en interview
   Musici en publiek worden aan elkaar verbonden en het uitwisselen van - en het luisteren naar - elkaars ideeën staat centraal. Zo wordt, vanuit nieuwe en tegengestelde geluiden, gezamenlijk een vernieuwend en inspirerend resultaat gecreëerd. Een programma ontwikkeld door junior-programmeur Julia Koenen.
   Host Maite Hontelé leidt de improvisatie-sessie, uitgevoerd door twee musici van Colectiva.

  • 17:15 - 17:45 Junko Ueda 
   Interview
   De Japanse zangeres en virtuoos bespeelster van de biwa (Japanse luit) speelt kort voor dit interview op het Ziro-podium met de Franse artrock-formatie Poil. In de All Ears Area vertelt ze over die samenwerking, over Boeddhistische chants en haar spel op de biwa.
   Interview door Charlie Crooijmans

  • 18:15 - 18:35 COLECTIVA 
   Mini-concert en interview
   Voorafgaand aan hun concert op het Ziro-podium geeft dit Britse all-female collectief een voorproefje in de All Ears Area en worden ze geïnterviewd door Charlie Crooijmans. 

  • 19:00 - 19:20 InScience Presents: An Unexpected Composer
   Twee korte films
   De 'onverwachte componist' is hier niet AI, maar de slijmzwam. In twee korte films wordt deze 'ontdekking' getoond. In de eerste film legt Eduardo Reck Miranda van ICCMR (Interdisciplinair centrum voor computermuziekonderzoek, Plymouth University) uit hoe hij zijn uitvinding ontwikkelde, terwijl de tweede korte film een fragment laat zien van de live-debuutuitvoering van zijn met slijmzwam geproduceerde pianostuk. 

  • 19:30 - 19:50 Chieko Donker Duyvis
   Mini-concert en interview
   Na haar concert op het Mystic-podium komt zangeres, cellist, componist en bandleider Chieko Donker Duyvis naar de All Ears Area voor een mini-concert en een interview. Ze vertelt over haar klassieke scholing, Braziliaanse roots en jazzinvloeden.
   Interview door Charlie Crooijmans

Klik hier voor het programma op de andere podia van Music Meeting: Nikko, Ziro en Mystic

Bestel je tickets voor het Music Meeting Festival hier.


meer nieuws
Als altijd vol avontuurlijke muzikale verrassingen
zondag 9 juni, 2024
Zangeres uit Westelijke Sahara in kleine zaal Concertgebouw
dinsdag 4 juni, 2024
Nieuwe reeks zomerconcerten in Amsterdam-Noord
dinsdag 4 juni, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zaterdag 1 juni, 2024
Hartverwarmende muziek uit de hele wereld in Amersfoort
dinsdag 28 mei, 2024
Meer dan 50 Indiase concerten en optredens
dinsdag 28 mei, 2024
Nieuwe klanken met eeuwenoude wortels
zondag 26 mei, 2024
Met Old Roots New Routes op reis langs Fenicische handelsroutes
woensdag 15 mei, 2024
Interviews en miniconcerten met de festivalartiesten 18-19-20 mei
dinsdag 14 mei, 2024
18-19 mei Park Brakkenstein Nijmegen - 20 mei, 2e Pinksterdag De Lindenberg Nijmegen
maandag 13 mei, 2024