Flamenco Biennale Online tot en met 7 februari Livestreams vanuit Spanje vrijdag 29 januari, 2021

De Flamenco Biennale kan geen doorgang vinden. De festivalorganisatie is echter afgereisd naar Spanje om daar tussen 29 januari en 7 februari 2021 livestreams uit te zenden met de artiesten die anders in Nederland en Belgie acte de presence zouden geven. Zie het programma hieronder. De streams zijn gratis te volgen!

vrijdag 29 januari, 19.30-20.40u
El Cante Bueno Duele
Flamenco Biënnale Documentary
An intimate journey into the art of living flamenco, through the life of legendary guitarist Moraíto Chico.

zaterdag 30 januari, 16.30-17.30u  
Al Toque
Pablo Martín Caminero Trio
A Refreshing mix of jazz, classical music and flamenco. Featuring pieces by axe legends such as Sabicas, Manolo Sanlucar, Moraíto Chico, Vicente Amigo, Cañizares, Rafael Riqueni and of course Paco de Lucía.

zondag 31 januari, 19.30-20.30u
Travesuras
Daniel García Diego Trio
Vibrant contemporary Jazz with a Flamenco tinge by one of the main piano voices of the new Spanish Jazz generation.

vrijdag 5 februari, 19.30-21.15u
J: Beyond Flamenco
Carlos Saura
A soulful musical documentary about la Jota, the traditional dance and folk music from Aragon that lies at the basis of some flamenco styles.

zaterdag 6 februari, 20.15-21.15u
El Aire Mueve
Rocío Molina
Razor-sharp and radical Flamenco by the 'Madonna of contemporary Flamenco'.

zondag 7 februari, 20.15-21.15u
Impressions from Seville
Andrés Marín, Ana Morales and Vanesa Aibar dancing live from the old olive factory 'La Aceitera' in Seville

Op drijfzand en in een verlengde lockdown tóch een online festival plannen. Het is een uitdaging. De Flamenco Biënnale Nederland heeft na de laatste persconferentie en na uitgebreid overleg met haar partners besloten Part 1 van het fysieke Festival 2021 in Nederland te annuleren en gehoor te geven aan het dringende advies om alle vliegbewegingen te beperken. Veiligheid staat voorop. Het tweejaarlijkse muziek-en dansfestival, oorspronkelijk gepland in 12 steden in Nederland en België, zou in januari en februari de internationale hedendaagse flamencovoorhoede naar Nederland brengen. 

Maar…de Flamenco Biënnale blijft alive and kicking. De locatie is verplaatst naar Spanje om vandaaruit te gaan streamen.

De festivalorganisatie meldt met trots dat de Jazz Flamenco Double Bill, wordt verplaatst naar Madrid, waar in het befaamde jazz- en flamenco Café Berlin de concerten van het Pablo Martín Caminero Trio & Daniel Garcia Diego Trio op 27 januari worden opgenomen met 70 pax live publiek en op 30 & 31 januari semi live worden uitgezonden.

Vanuit de studio van Rocío Molina, een oude olijfboerderij even buiten Sevilla nemen we met een cameraploeg in situ, met de ‘Madonna van de hedendaagse flamenco’ en haar gitaristen Eduardo Trassiera, Yerai Cortés een speciaal voor de FBN gemaakt alternatief op, een ‘impulso’ voor Al Fondo Riela. Op hetzelfde oude olijfboerderij nodigen Ana Morales, Andrés Marín en Vanesa Aibar uit die samen in de voorstelling Impressions from Seville het publiek zullen verrassen!

Daarnaast staat in de planning: de director’s cut van de documentaire El Cante Bueno Duele | Goede zang doet pijn die festivaldirecteur Ernestina van de Noort en cameraman Martijn van Beenen voor de NTR maakten in 2011. En de uitzending van stream die de Flamenco Biënnale van Sevilla maakte van een eerdere voorstelling van Al Fondo Riela.

Dit  – aangevuld met interviews, artists talks, kijkjes in de keuken en ander flamenco-materiaal – wordt gedurende de twee online festivalweekends - 29 t/m 31 januari en 5 t/m 7 februari-  als stream aangeboden. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op de website van de Biënnale.

www.flamencobiennale.nl  

 


meer nieuws
woensdag 22 november, 2023
Nieuwe en onbekende geluiden op allerlei locaties in Utrecht
woensdag 15 november, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
woensdag 1 november, 2023
Showcases en conferentie, 25-29 oktober 2023
zaterdag 28 oktober, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zondag 1 oktober, 2023
Tula en Juliet - mijn overgrootmoeder, de slavin
maandag 25 september, 2023
Concertserie seizoen 2023-2024 met Meral Polat Trio, Chieko Collective, Boi Akih, Las Lloronas, Emine Bostanci & Dareyn en Marmoucha Orchestra
woensdag 20 september, 2023
zondag 17 september, 2023
Hoe het Gnawa Festival onverwacht veranderde in een benefiet-evenement
zondag 10 september, 2023
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
vrijdag 1 september, 2023