Dieter
jongetje
Eric
band
Dieter van der Westen doopt nieuwe cd in Paradiso dinsdag 17 april, 2018

Dieter
Me and You - het is niet de meest originele titel, maar originaliteit is ook niet het hoogste doel dat singer-songwriter en bandleider Dieter van der Westen nastreeft. De man die zijn sporen verdiende als bassist van de groep Kasba, bekent zich sinds enige tijd tot een andere muzikale liefde, de Amerikaanse rootsmuziek. En in die wereld draait het veel meer om authenticiteit dan originaliteit. Dus treedt Van de Westen in de doorleefde voetsporen van zijn eigen helden en geeft daaraan een bescheiden eigen twist.
jongetje
Dieters zelfgeschreven songs zijn over het algemeen vrij simpel van structuur, maar dat wordt prima ondervangen door de uitgekiende arrangementen, zowel instrumental als ook qua samenzang.  Fraai afwisselende rollen zijn er voor de twee extra gitaristen, waarvan er een elektrisch speelt en de ander regelmatig de slide ter hand neemt of anders de vijfsnarige banjo. Broer Eric zorgt voor subtiele ondersteuning in de onderste regionen en pakt pas tegen het einde de spotlight met spits en funky vingerwerk op de basgitaar. Ook de violiste van dienst zet haar beste beentje voor en deelt soms een lekkere lik bluegrass uit. Winst is nog wel te halen bij het slagwerk, want dat is iets te vaak 'dead on the beat'. Pas vanaf het nummer Sometimes komt er meer swing in het spel en minder rock.
Eric
Dat nummer is overigens in meer opzichten een kantelpunt. Het lijkt wel of Van der Westen juist dan een nieuwe bron aanboort waaruit hij nog nét iets meer zelfvertrouwen kan putten om als bühnepersoonlijkheid te overtuigen en aandacht af te dwingen. Tegen het einde mag de hele band nog even voluit in een traditional over oerboef Jesse James. Ongetwijfeld lekker om te doen, maar echt nodig was het niet.
band


meer nieuws
Meridian Brothers, Los Van Van, Gaye Su Akyol en Massada
dinsdag 9 oktober, 2018
World music showcases, beurs en seminars
maandag 8 oktober, 2018
Verrassende Catalaanse visie op balkanmuziek
zaterdag 6 oktober, 2018
Plus de Transglobal World Music Charts top-40
maandag 1 oktober, 2018
Colombiaanse muziek en cultuur in de spotlight
zondag 30 september, 2018
Eliza en Martin Carthy strelen oren in Zaandam
zondag 16 september, 2018
Concerten van Zakir Hussain, Cuca Roseta, Ladysmith Black Mambazo, Maria Rita, Master Drummers of Burundi en vele anderen
dinsdag 4 september, 2018
Plus de Transglobal World Music Chart top-40
zaterdag 1 september, 2018
maandag 27 augustus, 2018
Zangeres in Bamako overleden
vrijdag 24 augustus, 2018