Club Mystique nieuw latin podium in Amsterdam Cubop City Big Band speelt elke laatste maandag van de maand zaterdag 3 september, 2016

Club Mystique is een nieuw muziekpodium in het centrum van Amsterdam. De vorige locatie van Mystique was van oorsprong een salsa dansschool met een live muziekprogrammering die hoofdzakelijk bestond uit gerenommeerde internationale latin acts. Op de nieuwe locatie aan de Smaksteeg 19, vlakbij het Centraal Station zal er een bredere muziekprogrammering gaan plaatsvinden.


Met de nieuwe programmering zal het podium zich naast latin muziek ook gaan richten op jazz, soul, world, funk, (nu) disco en aanverwante genres.
Voor deze nieuw ingeslagen artistieke koers is een samenwerking aangegaan met Tam Tam Productions, het muziekproductiebureau van drummer Lucas van Merwijk en Roosje den Hertog.

Mystique, dat wordt geleid door Jay Kersten en Marian Panadera, werd opgericht in 2002 en is een van de meest toonaangevende dansscholen van de regio. Van de vorige locatie in Amsterdam West, waar Mystique van 2002 tot 2015 gehuisvest was, werd vorig jaar verhuisd naar de veel grotere nieuwe locatie in het centrum van Amsterdam tegenover de Sonesta Koepelkerk, onder de garage van het Renaissance Hotel.

Een ingrijpende verbouwing heeft geresulteerd in een prachtige middelgrote concertzaal met dansvloer, balkons en met plaats voor 400 bezoekers.

De dansschool activiteiten van Salsa4Fun zullen in een extra aan de concertzaal grenzende zaal, doorgang blijven vinden.

Gedurende de zomermaanden hebben er op het podium een aantal try outs plaatsgevonden. De reguliere programmering zal vanaf september van start gaan. 

Korte greep uit de komende programmering:
De Venezolaanse top trompettist Oscar Cordero met 11 mans salsa band (18-9), de Braziliaanse drummer Alexandre Cunha met zijn 5tet (7-10)

De Cubop City Big Band (sinds 1995) van drummer Lucas van Merwijk zal elke laatste maandag van de maand in Mystique gaan optreden, te beginnen 26 september.


voor meer informatie: www.salsaclubmystique.nl


meer nieuws
35ste editie met lintje voor programmeur Rob Lokin
dinsdag 9 juli, 2024
maandag 1 juli, 2024
dinsdag 18 juni, 2024
Als altijd vol avontuurlijke muzikale verrassingen
zondag 9 juni, 2024
Zangeres uit Westelijke Sahara in kleine zaal Concertgebouw
dinsdag 4 juni, 2024
Nieuwe reeks zomerconcerten in Amsterdam-Noord
dinsdag 4 juni, 2024
Plus de Transglobal World Music Chart Top-40
zaterdag 1 juni, 2024
Hartverwarmende muziek uit de hele wereld in Amersfoort
dinsdag 28 mei, 2024
Meer dan 50 Indiase concerten en optredens
dinsdag 28 mei, 2024