Salsa, van klassiek tot eigentijds Afro Latin Night biedt salsa in alle stijlen 25 mei, 2015 Gisteravond bleek de Afro Latin Night op Music Meeting voor salsaliefhebbers rijk gevarieerd. Een verslag door Jaïr Tchong.
Ontroering in de Hortus op Music Meeting Accordeon en contrabas, ontmoeting in het groen 25 mei, 2015 Op de tweede ochtend van de Hortusconcerten was het vooral de Ethiopische accordeonist Hailu Mergia die diep wist te ontroeren.
Minimaal hout, maximale swing op laatste dag Music Meeting Barmer Boys uit Rajasthan geven groove-les 25 mei, 2015 Het trio Barmer Boys uit Rajasthan geeft met minimale middelen een maximale groove tijdens hun middagoptreden in de Mondo-tent. Hun miniconcert plus interview in de Mixed Media Lounge gaf enige uren daarvóór al inzicht in de achtergronden van hun percussieve soefi- folk met human-beatboxpartijen.
Music Meeting 2015 verslagen, radiouitzendingen en video-footage MixedWorldMusic Mixed Media Lounge | Vrije Geluiden VPRO 19 juni, 2015 Drie dagen Music Meeting 2015 is voorbij. We hebben veel verslagen online gezet, inclusief videofragmenten en VPRO heeft twee avonden lang vier uur live radio uitgezonden, die je vanuit dit artikel on demand terug kunt luisteren. Zie de links en playlists hieronder.
Danyèl Waro uit La Réunion op Music Meeting Interview en miniconcert in Mixed Media Lounge - enerverend concert in Apollo 25 mei, 2015 Danyèl Waro, percussionist, zanger en ambassadeur van de maloya muziek uit La Réunion gaf tijdens de Music Meeting een concert in de Apollo en was te gast in de Mixed Media Lounge.
Touareggroep Tinariwen op derde dag Music Meeting Malinese woestijnrock in de Apollo 25 mei, 2015 De schurende en scheurende woestijnrock van de Touareggroep Tinariwen is om 13.30 uur de openingsact van de derde dag van de Music Meeting.
Bamba Wassoulou Groove in de Mixed Media Lounge Music Meeting-gesprekken 24 mei, 2015 Percussionist Bamba Dembélé is de oprichter van de groep Bamba Wassoulou Groove. Hij vertel erover in de Mixed Media Lounge in de Mezzo. Later die avond geeft de groep nog een concert op het Mondo-podium.
Songo-pionier Cesar 'Pupy' Pedroso aan het woord Mixed Media Lounge interview op de Music Meeting 24 mei, 2015 Voorafgaand aan het slotconcert van de Afro Latin Night om 22.30 uur in de Apollo sprak Koen Schouten in de Mixed Media Lounge met Cesar 'Pupy' Pedroso.
Rumba Afrika deel 2 op de Music Meeting Cuba ontmoet Senegal 24 mei, 2015 In de Mixed Media Lounge op de Music Meeting spraken Harold López-Nussa en Alune Wade over het transatlantische verkeer dat aan de basis ligt van hun muziek.
Driss El Maloumi schittert op de Music Meeting Concert in de Apollo, interview en miniconcert in de Mixed Media Lounge 24 mei, 2015 Driss El Maloumi is een verfijnd musicus die razend knap de ud (Arabische luit) bespeelt. Hij gaf zijn concert in de Apollo met twee percussionisten op zondagmiddag 24 mei, en 's avonds nog een miniconcert en interview in de Mixed Media Lounge in de Mezzo.
Noura Mint Seymali op Music Meeting Concert in de Apollo, interview in de Mixed Media Lounge 24 mei, 2015 Noura Mint Seymali gaf een zinderend concert op het Mondo-podium tijdens de tweede dag van de Music Meeting en gaf bovendien een miniconcert en interview in de Mixed Media Lounge.
Mbongwana Star in de Mixed Media Lounge Music Meeting in Nijmegen 23 mei, 2015 (Bas)gitarist Liam Farrell alias Doctor L van de band Mbongwana Star praat met muziekjournalist Bas Springer in de Mixed Media Lounge van de Music Meeting en later op de avond zien we het concert op het Mondo-podium. Een verslag door Mattie Poels.