2015 - Het jaar van de MixedWorldMusic medewerkers Extra's bij de jaarlijsten 2015 24 december, 2015 De medewerkers van MixedWorldMusic publiceren jaarlijks wat zij het beste van het voorafgaand jaar vonden. Sommige van de redacteuren lichten hun keus toe, of memoreren de voor hen belangwekkendste concerten en festivals van het afgelopen jaar, een onvergetelijke muziekdocumentaire, of een bijzondere re-release. Ook kijken ze af en toe vooruit naar het jaar 2016.

Top 15 van 2015 - Ballaké Sissoko & Vincent Segal's Musique de Nuit is nummer 1 MixedWorldMusic-medewerkers kiezen beste world music albums van 2015 25 december, 2015 De MixedWorldMusic.com Top 15 van 2015 is samengesteld door de medewerkers van MixedWorldMusic. Zij stelden ieder hun eigen lijst op, wat opgeteld resulteerde in een gezamenlijke Top 15 van 2015. de nummer 1 van 2015 is het album Musique de Nuit van Ballaké Sissoko & Vincent Segal. In dit artikel vind je alle Top 15's van de MixedWorldMusic-medewerkers, geďllustreerd door Spotify-streams.
Cuca Roseta op tournee Jonge fadista keert terug op Nederlandse podia 1 december, 2015 De 34-jarige Portugese zangeres Isabel ‘Cuca’ Roseta wordt algemeen beschouwd als een van de nieuwe sterren van de fado. Ze werd ontdekt in de prestigieuze Clube de Fado in Lissabon, is inmiddels een beroemdheid in eigen land en staat volgens insiders aan de vooravond van een grote internationale carričre. Roseta is gezegend met een krachtige, loepzuivere stem en schrijft al haar nummers zelf, een unicum in de wereld van de fado. Voorafgaand aan haar eerste tournee door ons land in het voorjaar van 2014 sprak Bas Springer uitgebreid met Cuca Roseta, die deze maand opnieuw naar ons land komt voor vijf concerten.
World Music Charts - december 2015 1 december, 2015 In de World Music Charts Europe worden de twintig beste albums van de maand gekozen door 48 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 25 Europese landen, onder wie MixedWorldMusic-medewerker Bas Springer.
Savina Yannatou alsnog op tournee door Nederland en België Wegens ziekte afgelaste concerten worden alsnog 'goedgemaakt' 10 november, 2015 De kleine Griekse chanteuse met de bedwelmend fraaie stem moest in maart van dit jaar haar optredens afzeggen wegens een ontsteking aan de stembanden. Als 'goedmakertje' komt ze later deze maand terug met zelfs nog meer concerten dan destijds gepland.
Baba Commandant's afrofunk in de Benelux Music Meeting XS, Le Guess Who?, Het Bos en OCCII 10 november, 2015 Nigeriaanse afrobeat  uit de jaren zeventig blijft een onuitputtelijke bron van inspiratie voor een hele nieuwe generatie Afrikaanse muzikanten, zo ook voor Baba Commandant. Al sinds het begin van de jaren tachtig is deze enigmatische zanger uit Burkina Faso actief in de scene van de hoofdstad Ouagadougou. Op zijn nieuwste project met de  swingende Mandingo Band put hij  uit de muzikale erfenis van Fela Kuti en voegt er flinke scheuten funk, soul en traditionele mandingo-muziek aan toe. Eerder dit jaar verscheen het uitermate broeierige debuut Juguya, begin november deed hij de eerste concerten van zijn Europese tour in Gent en Brussel en eind november is hij terug in de Benelux voor MusicMeeting XS in Nijmegen, Le Guess Who? in Utrecht, Het Bos in Antwerpen en OCCII in Amsterdam.
Nahawa Doumbia op Le Guess Who Verrassende terugkeer van legendarische Malinese zangeres 8 november, 2015 De komst van Nahawa Doumbia naar festival Le Guess Who? in Utrecht, 20 november 2015 mag gerust een grote verrassing genoemd worden. Doumbia is al decennia lang een van de populairste vrouwelijke griots (troubadours) uit de regio Wassoulou in het zuiden van Mali.
World Music Charts - november 2015 1 november, 2015 In de World Music Charts Europe worden de twintig beste albums van de maand gekozen door 48 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 25 Europese landen, onder wie MixedWorldMusic-medewerker Bas Springer.
Live verslag Womex World Music Expo Boedapest Showcases en conferentie, 21-25 oktober 2015 23 oktober, 2015 Van 21-25 oktober 2015 vindt in Boedapest, Hongarije de Womex beurs plaats. Womex staat voor World Music Expo, een vierdaagse beurs waar de nieuwste world music 'verhandeld' wordt. Dat wil zeggen: boekers en managers doen aanbevelingen voor de acts die ze het komende jaar 'in de aanbieding' hebben, en een selectie van die honderden acts krijgt de gelegenheid zich 's avonds op podia in het splinternieuwe muziekpaleis Müpa te presenteren. Een live-verslag vanaf de Womex door de Mixed-redactie, inclusief live-video's vanaf de Womex.
World Music Charts - oktober 2015 1 oktober, 2015 In de World Music Charts Europe worden de twintig beste albums van de maand gekozen door 48 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 25 Europese landen, onder wie MixedWorldMusic-medewerker Bas Springer.
Albert Siebelink overleden De man die de zigeunermuziek een eigen podium bezorgde 1 oktober, 2015 Albert Siebelink, de drijvende kracht achter het International Gipsy Festival in Tilburg, overleed gisteren op 65-jarige leeftijd. Hij was al geruime tijd ziek.
Martin Fondse over ‘Rock in Rio’ met Lenine Nieuw album Lenine met bijdragen van het Martin Fondse Orchestra 27 september, 2015 Wat als een eenmalig project begon op Music Meeting 2013 in Nijmegen is voor Martin Fondse uitgegroeid tot een vaste waarde met een wereldwijde uitstraling. Met een van de grote sterren van de Braziliaanse muziek, Lenine, stonden hij en zijn Orchestra 18 september 2015 op een van ’s werelds grootste festivals, Rock in Rio, en zijn ze te horen op Lenine’s nieuwe album Carbono. We vroegen Fondse naar zijn ervaringen.