Neighbours - Music Meeting live verslag Muzikale 'buren' verrassen met innemende muziek 16 mei, 2016 Apart hoe zoveel moois van ver weg toch heel dichtbij kan zijn. Onder de duonaam Neighbours gaven de trekharmonicaspeler Simone Botasso en de tarspeler Reza Mirjalali, respectievelijk Italiaanse en Iraanse studenten aan het Codarts conservatorium in Rotterdam en buren aldaar, twee concerten tijdens de Music Meeting. Hun dag begon met een optreden in de Hortus en een uur later gaven ze een concert in de Mixed Media Lounge en deden ze een vraaggesprek met Ton Maas.
Manolito y su Trabuco - Music Meeting live verslag Cubaanse timbaband van Manuel Simonet regeert met autonoom gemak op 32ste MM 16 mei, 2016 Aan de Cubaanse pianist, componist en bandleider Manuel 'Manolito' Simonet de eer om de Afro Latin Night van deze Music Meeting af te sluiten. Lees het concertverslag, geschreven door Jaïr Tchong. In de middag deed Tchong een interview met Manuel Simonet in de Mixed Media Lounge. Hiervan schreef Erk Willemsen een verslag.
Ronald Snijders Band - Music Meeting live verslag Het publiek danst zich warm bij de Ronald Snijders Band 15 mei, 2016 Fluitist Ronald Snijders is een ongekend fanatiek Nederlands musicus. Hij is al jaren het boegbeeld van de kawina- en kasekojazz en gaf en flitsend concert op het Mondo-podium tijdens de Music Meeting.
Savina Yannatou - Music Meeting live verslag Griekse diva schittert 16 mei, 2016 De Griekse zangeres Savina Yannatou is al jarenlang het boegbeeld van de Griekse cross-overmuziek. Tijdens de 32ste Music Meeting zong ze een adembenemende collectie van haar album 'Songs of Thessaloniki' met liederen uit de Balkan, Griekenland, Turkije en Armenië. In de Mixed Media Lounge vertelde ze over de achtergronden van haar muziek.
Konono No.1 meets Batida - Music Meeting live verslag Twee concerten in één 15 mei, 2016 Het is 'Konono No.1 meets Batida', zoals ook hun succesvolle album heet, maar op het podium zijn het eigenlijk twee verschillende acts.
officerfishdumplings - Music Meeting live verslag 14 mei, 2016 Officerfishdumplings is het pseudoniem van Hatim Belyamani, inderdaad de broer van pianist Amino van Dawn of Midi - die we al eerder hoorden op deze nieuwe versie van de openingsdag van de Music Meeting Moves.
St Germain - Music Meeting live verslag Succes voor St Germain met zijn levende samples tijdens MMMoves 14 mei, 2016 De grote man van de technohousejazzhit 'Rose Rouge' (2000) staat bijna onzichtbaar achter een schild van Afrikaanse krachtpatsers.
Anchorsong - Music Meeting live verslag Japanse geluidskunstenaar verbindt world met lounge 14 mei, 2016 Producer Masaaki Yoshida alias Anchorsong brengt een kleurrijke set van toffe samples.
Dawn of Midi - Music Meeting live verslag 14 mei, 2016 Het New Yorkse trio Dawn of Midi beet de spits af tijdens de 32ste Music Meeting in de Apollo-tent. Het trio bestaat uit de klassieke jazzbezetting van piano, bas en drums. Maar de uitwerking is totaal anders...
Music Meeting Producerspanel - kan falen artistiek heilzaam zijn? Anchorsong, officerfishdumplings, Satori en Batida te gast in de Mixed Media Lounge 14 mei, 2016 In de drukbezochte Mixed Media Lounge spraken vier eigentijdse producers over hun kunst. Vooral de Angolees Batida bracht hierbij een interessant punt aan de orde: kan elektronische muziek en spontaniteit samengaan?
Music Meeting 2016 live verslagen, foto's en video's Verslagen van drie dagen pinksterweekend in Park Brakkenstein, Nijmegen 20 mei, 2016 Zoals ieder jaar doet MixedWorldMusic verslag vanaf het festivalterrein Music Meeting. Park Brakkenstein in Nijmegen staat het hele pinksterweekend in het teken van muziek uit alle windstreken. Met MixedWorldMusic doen we live-interviews en mini-concerten met de festivalartiesten in de Mixed Media Lounge. Je kunt ons vinden in de Mezzo-tent. Tijdens drie festivaldagen hebben we een heel aantal verslagen online gezet, zie de links hieronder!
Sevdahzanger Damir Imamović - vernieuwer en toch purist Inspiratie uit het Oosten opent nieuwe wegen voor het Bosnische levenslied 2 maart, 2018 Zanger Damir Imamović uit Sarajevo is een man met een missie. En geen kleintje ook. Zijn ambitie is om de in Bosnië zo gekoesterde sevdah - een stedelijke liedtraditie die vergelijkbaar is met de Portugese fado en de Griekse rebetika - te vernieuwen zonder de eeuwenoude wortels ervan te verloochenen of geweld aan te doen. Dat roept weerstand op, zeker in eigen land. Maar Damir is niet de eerste de beste: telg uit een roemrucht geslacht van sevdahzangers, van wie zijn grootvader Zaim de bekendste was. Maar ook oudtante Đula en Damirs vader behoren tot de sevdah 'Hall of Fame'. Anders dan veel andere eigentijdse sevdahvertolkers richt Damir de blik naar het Oosten - niet alleen naar de Turkse wortels van de traditie, maar ook verder, naar de klassieke zangkunst van Iran en India. Ton Maas raakte jaren geleden in de ban van Imamović door diens titelloze soloalbum uit 2010. En nu is er een groepsproject: Damir Imamović Sevdah Takht. Eind deze maand doet de groep Nederland aan voor concerten in Tilburg (30 maart) en Amsterdam (31 maart).