Konono No.1 meets Batida - Music Meeting live verslag Twee concerten in één 15 mei, 2016 Het is 'Konono No.1 meets Batida', zoals ook hun succesvolle album heet, maar op het podium zijn het eigenlijk twee verschillende acts.
officerfishdumplings - Music Meeting live verslag 14 mei, 2016 Officerfishdumplings is het pseudoniem van Hatim Belyamani, inderdaad de broer van pianist Amino van Dawn of Midi - die we al eerder hoorden op deze nieuwe versie van de openingsdag van de Music Meeting Moves.
St Germain - Music Meeting live verslag Succes voor St Germain met zijn levende samples tijdens MMMoves 14 mei, 2016 De grote man van de technohousejazzhit 'Rose Rouge' (2000) staat bijna onzichtbaar achter een schild van Afrikaanse krachtpatsers.
Anchorsong - Music Meeting live verslag Japanse geluidskunstenaar verbindt world met lounge 14 mei, 2016 Producer Masaaki Yoshida alias Anchorsong brengt een kleurrijke set van toffe samples.
Dawn of Midi - Music Meeting live verslag 14 mei, 2016 Het New Yorkse trio Dawn of Midi beet de spits af tijdens de 32ste Music Meeting in de Apollo-tent. Het trio bestaat uit de klassieke jazzbezetting van piano, bas en drums. Maar de uitwerking is totaal anders...
Music Meeting Producerspanel - kan falen artistiek heilzaam zijn? Anchorsong, officerfishdumplings, Satori en Batida te gast in de Mixed Media Lounge 14 mei, 2016 In de drukbezochte Mixed Media Lounge spraken vier eigentijdse producers over hun kunst. Vooral de Angolees Batida bracht hierbij een interessant punt aan de orde: kan elektronische muziek en spontaniteit samengaan?
Music Meeting 2016 live verslagen, foto's en video's Verslagen van drie dagen pinksterweekend in Park Brakkenstein, Nijmegen 20 mei, 2016 Zoals ieder jaar doet MixedWorldMusic verslag vanaf het festivalterrein Music Meeting. Park Brakkenstein in Nijmegen staat het hele pinksterweekend in het teken van muziek uit alle windstreken. Met MixedWorldMusic doen we live-interviews en mini-concerten met de festivalartiesten in de Mixed Media Lounge. Je kunt ons vinden in de Mezzo-tent. Tijdens drie festivaldagen hebben we een heel aantal verslagen online gezet, zie de links hieronder!
Sevdahzanger Damir Imamović - vernieuwer en toch purist Inspiratie uit het Oosten opent nieuwe wegen voor het Bosnische levenslied 2 maart, 2018 Zanger Damir Imamović uit Sarajevo is een man met een missie. En geen kleintje ook. Zijn ambitie is om de in Bosnië zo gekoesterde sevdah - een stedelijke liedtraditie die vergelijkbaar is met de Portugese fado en de Griekse rebetika - te vernieuwen zonder de eeuwenoude wortels ervan te verloochenen of geweld aan te doen. Dat roept weerstand op, zeker in eigen land. Maar Damir is niet de eerste de beste: telg uit een roemrucht geslacht van sevdahzangers, van wie zijn grootvader Zaim de bekendste was. Maar ook oudtante Đula en Damirs vader behoren tot de sevdah 'Hall of Fame'. Anders dan veel andere eigentijdse sevdahvertolkers richt Damir de blik naar het Oosten - niet alleen naar de Turkse wortels van de traditie, maar ook verder, naar de klassieke zangkunst van Iran en India. Ton Maas raakte jaren geleden in de ban van Imamović door diens titelloze soloalbum uit 2010. En nu is er een groepsproject: Damir Imamović Sevdah Takht. Eind deze maand doet de groep Nederland aan voor concerten in Tilburg (30 maart) en Amsterdam (31 maart).
Leyla McCalla in de Tolhuistuin Onderhoud met een stilistische veelvraat 10 mei, 2016 De Amerikaanse zangeres en celliste Leyla McCalla deed afgelopen weekend met haar trio Amsterdam aan tijdens de promotietournee voor 'A Day for the Hunter, A Day for the Prey', haar nieuwe cd die eind van de maand officieel uitkomt. Net als op haar vorige album 'Vari-Colored Songs, A Tribute to Langston Hughes' speelt de traditie van Haïti, het land van haar voorouders, een grote rol. Zondagavond gaf McCalla een concert in de Tuinzaal van Paradiso Noord en voorafgaand sprak Ton Maas met haar in het restaurant van de Tolhuistuin.
Mixed Media Lounge op Music Meeting 14 t/m 16 mei Met o.a. Djelimady Tounkara & Kandia Kouyaté, Savina Yannatou, Manolito, Batida, Cory Henry & Carlos Malta, BKO Quintet, Ronald Snijders, No BS! Brass Band, Monika Njava & Joël Rabesolo, en Iberi 13 mei, 2016 Dit weekend pinksterweekend! Met drie dagen de beste muziek die je zelden ziet. Elders op MixedWorldMusic hebben we al uitgebreid het programma van Music Meeting 2016 toegelicht. Nu kunnen we ook het programma bekend maken van het Mixed Media Lounge-onderdeel van Music Meeting in Nijmegen. De festivalartiesten komen voor of na hun optreden naar de Mezzo-tent voor een live-interview en mini-concert.
Home Records nu ook live op het podium Luiks platenlabel pakt uit met bijzonder festival 6 mei, 2016 Het platenlabel Home Records uit Luik brengt al jaren kwalilititatief hoogwaardige cd’s op de markt. Het gaat daarbij vaak om bijzondere groepen en artiesten die zich muzikaal bewegen op de rand van folk, klassiek, jazz en improvisatie. De grote man achter Home Records is Michel van Achter. Hij besloot om enkele van zijn artiesten die recent een de hebben uitgebracht, nu ook een live podium te bieden. Zo ontstond de eerste editie van het Home Records Festival in Cité Miroir te Luik.
Elda Dorren over een nieuw seizoen De Doelen Rotterdamse zaal heeft nieuwe programmeur   17 mei, 2016 Ze is net terug uit New Orleans, waar ze artiesten heeft gespot voor het New Orleans-festival in juni 2017. Daarvoor was ze in Boedapest, Marseille en Zweden om showcases van nieuwe bands te zien. Elda Dorren was tot 2013 hoofdredacteur van MixedWorldMusic, en is sinds kort programmeur niet-westerse muziek bij De Doelen in Rotterdam. Gezien haar historie met ons online magazine zijn we extra benieuwd naar wat we in het seizoen 2016-2017 van haar programmering kunnen verwachten.