Mixed Media Lounge donderdagmiddag a.s. in Tolhuistuin op Dutch Delta Sounds Met Minyeshu, Boi Akih, Voodrish, Göksel Yilmaz, Antimufa, Ronald Snijders en Rumbatá 8 september, 2016 Op 7 en 8 september treden 's avonds talloze world music artiesten op in het festival Dutch Delta Sounds. Zeven van die groepen geven ook acte de présence donderdagmiddag 8 september in de IJzaal van de Tolhuistuin voor een live-interview en miniconcert in de Mixed Media Lounge. Tussen half twee en vijf uur. Met in volgorde van opkomst Göksel Yilmaz, Voodrish, Minyeshu, Rumbatá, Antimufa, Ronald Snijders, en Boi Akih. Zij worden geďnterviewd door Mixed World Music-journalisten Ton Maas, Bas Springer en Jaďr Tchong. Gratis toegang!

Morgenland keert terug naar Amsterdam Muzikale dialoog tussen Oost en West 3 september, 2016 Na een succesvolle pilot in 2015 krijgt het Morgenland Festival uit Osnabrück een volwaardig 'filiaal' in Amsterdam. De eerste editie vindt van 14 tot 18 september plaats in het Bimhuis, Splendor en de Tolhuistuin. En er staan unieke combi's op het programma, zoals die van Toumani Diabaté uit Mali met Kayhan Kalhor uit Iran. Tubabeest Michel Godard treedt in dialoog met de beroemde zanger Alim Qasimov uit Azerbeidzjan.
World Music Charts Europe - september 2016 1 september, 2016 In de World Music Charts Europe - sinds 25 jaar! - worden de twintig beste albums van de maand gekozen door 49 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 25 Europese landen, onder wie MixedWorldMusic-medewerker Bas Springer.
Nieuw: Transglobal World Music Chart 40 beste albums van dit moment gekozen door 50 journalisten uit de hele wereld 1 september, 2016 MixedWorldMusic is een samenwerking aangegaan met de Transglobal World Music Chart, een maandelijkse lijst met de 40 beste wereldmuziekplaten van dat moment, gekozen door een 50-tal journalisten vanuit de hele wereld, waaronder Jaďr Tchong en Charlie Crooijmans van MixedWorldMusic. Deze chart geeft net weer een andere blik op de actuele stand van zaken van de world music dan de World Music Charts Europe, die we al vele jaren maandelijks publiceren.
Maria de Fátima krijgt Portugese onderscheiding Een lintje voor de fado 26 augustus, 2016 Fadozangeres Maria de Fátima, die al meer dan dertig jaar in Amsterdam woont en in die tijd heel wat Nederlanders 'bekeerde' tot het Portugele levenslied, krijgt een bijzondere onderscheiding van de Portugese president. Dat heuglijke feit wordt op 6 en 8 september gevierd met twee intieme, onversterkte concerten in Den Haag en Amsterdam.
Latin film en muziek in Rotterdam 6 juli, 2016 Goed nieuws: de organisatie van het hooggewaardeerde Utrechtse Latin America Film Festival is terug met een nieuw evenement. Nadat men in Utrecht de subsidie verloor was het een paar jaar stil, maar volgende week gaat in LantarenVenster een nieuw festival rondom de Latijns-Amerikaanse film van start.
Dutch Delta Sounds festival en conferentie in Amsterdam Grensoverschrijdende muziek van Nederlandse bodem 7 september, 2016 Op 7 en 8 september viert World Music Forum NL zijn tienjarig bestaan met festival Dutch Delta Sounds, dat plaatsvindt in het Bimhuis en de Tolhuistuin in Amsterdam. Overdag presenteert het forum op beide dagen een conferentieprogramma voor muziekprofessionals uit binnen- en buitenland. ’s Avonds op beide dagen krijgen veertien geselecteerde world music acts uit Nederland de gelegenheid om zich middels een showcase te presenteren een internationaal gezelschap. Op donderdagmiddag 8 september tussen 1 en 6 is er bovendien in de IJzaal van Tolhuistuin een vrij toegankelijke Mixed Media Lounge: live-interviews met de festivalartiesten, omlijst door mini-concerten.
Walter Slosse overleden De man achter De Wandelende Tak 7 augustus, 2016 Afgelopen zondag overleed radio-icoon en wereldmuziekpionier Walter Slosse op 69-jarige leeftijd onverwacht aan een hartaanval. Hij was op pad in Lübeck, in het kader van een van zijn vele projecten. MixedWorldMusic vroeg antropoloog, wereldmuziekkenner en radiomaker Fred Gales, die veelvuldig met Walter samenwerkte, om een terugblik op diens leven en werk.
Music Meeting gered Fonds Podiumunsten wijst meerjarige subsidie toe 3 augustus, 2016 Music Meeting in Nijmegen ontvangt voor een periode van vier jaar een subsidie van jaarlijks € 125.000. Daarmee is het voortbestaan van dit voor de wereldmuziek zo belangrijke evenement voorlopig verzekerd.
Crossroads en Colours Culturele diversiteit in labyrint van staal en bakstenen 2 augustus, 2016 Ooit was Ostrava, de op twee na grootste stad van Tsjechië, een belangrijk mijnbouwcentrum. Ruim twintig jaar geleden sloot de laatste mijn en inmiddels is ook de metaalindustrie grotendeels verdwenen. Om deze voormalige industriestad vlak bij de Poolse grens nieuw en vooral cultureel leven in te blazen, worden ieder jaar in juli twee festivals gehouden: 'Czech Music Crossroads' (sinds 2014) en 'Colours of Ostrava' (sinds 2002). Het twee dagen durende Crossroads richt zich vooral op de muziek uit Tsjechië, Slowakije, Polen en Hongarije (de Visegradlanden), terwijl Colours vier dagen lang uitpakt met een breed, international muziekprogramma. Een terugblik op de edities van 2016.
World Music Charts Europe - augustus 2016 1 augustus, 2016 In de World Music Charts Europe - sinds 25 jaar! - worden de twintig beste albums van de maand gekozen door 49 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 25 Europese landen, onder wie MixedWorldMusic-medewerker Bas Springer.
Glatt und Verkehrt 2016 - Dag 5 Van echte tot gedroomde gypsies 1 augustus, 2016 De laatste van de vijf avonden waarmee de twintigste editie van Glatt und Verkehrt werd afgesloten, stond in het teken van de 'Gypsy Spirit'. Goed gekozen, want van de vele artiesten die gisteren het podium van Winzer Krems bevolkten, behoorde slechts een enkeling tot het volk van de Roma. Toch begon de avond veelbelovend, zo bericht Ton Maas, die voor MixedWorldMusic in Oostenrijk is en dagelijks verslag doet vanuit Krems a/d Donau.