Caravan Culturelle Pour La Paix Muzikale vredesboodschap uit Mali 26 juni, 2017 Culturele Karavaan voor de Vrede. Onder die naam doet een rondreizend gezelschap topmuzikanten uit Mali Nederland aan, als onderdeel van een tournee door Europa. Het gezelschap, waarin onder anderen de desert-bluesgitaristen Afel Bocoum en Mamadou Kelly, is op zaterdag 1 juli te zien op het Afrika Festival in Hertme en staat op 4 juli in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. Deze dragers van het rijke muzikale erfgoed van de Sahel willen zo aandacht vragen voor de onveilige en instabiele situatie in het noorden van Mali, dat nog altijd geteisterd wordt door geweld van rebellen en jihadstrijders.
Calle 13 spinoffs iLe en Residente in Amsterdam begin juli In Melkweg en Bimhuis 25 juni, 2017 Twee spin-offs van de fameuze  Puertoricaanse formatie Calle 13 spelen begin juli in Amsterdam. Voorman Rene Perez ‘Residente’ dinsdag 4 juli in de Melkweg , en zangeres iLe met haar formatie woensdag 5 juli in het Bimhuis.
Interview met Thierno Koite van Orchestra Baobab Afrikaanse dansmuziek op Cubaanse leest geschoeid 23 juni, 2017 Het inmiddels legendarische Orchestra Baobab werd ruim veertig jaar geleden opgericht in de Senegalese hoofdstad Dakar. Na een uiterst succesvol eerste decennium raakte de groep in de jaren tachtig uit beeld en viel uiteen. Naar aanleiding van groeiende belangstelling in het Westen werd de groep in 2001 opnieuw opgericht en oogst sindsdien wereldwijd successen met hun unieke mix van Afrikaanse en Cubaanse muziek. Morgen zijn ze te zien op het festival Down the Rabbit Hole in Beuningen.
29ste Afrika Festival Hertme Al bijna dertig jaar een 'geheimtip' onder de Nederlandse festivals 20 juni, 2017 Het Afrika Festival behoort volgens het toonaangevende Engelse wereldmuziektijdschrift Songlines al jaren tot de beste 25 wereldmuziekfestivals op onze planeet. Daar zijn ze in het landelijke Twentse dorpje Hertme, waar het festival steeds in het eerste weekend van juli gehouden wordt, best trots op. Ook het feit dat het Afrika Festival in al die jaren nog nooit een cent subsidie ontvangen heeft en er toch elk jaar weer in slaagt grote namen en aanstormend talent naar Twente te halen, vervult de organisatoren van trots. Op de alweer 29e editie, op zaterdag 1 en zondag 2 juli, treden maar liefst twaalf groepen op uit verschillende delen van Afrika, die samen een rijk geschakeerde staalkaart van traditionele en moderne Afrikaanse muziek vormen.
Music Meeting Live: verslagen-foto's-video's Verslagen vanuit de Mixed Media Lounge en vanaf het festivalterrein 7 juni, 2017 Zoals ieder jaar doet MixedWorldMusic verslag vanaf het festivalterrein van Music Meeting. Park Brakkenstein in Nijmegen staat het hele pinkster-weekend in het teken van muziek uit alle windstreken. Met MixedWorldMusic doen we live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten in de Mixed Media Lounge. Tijdens drie festivaldagen hebben we een heel aantal verslagen en video's online gezet, zie hier ons ruime verslag met véél foto's en video.
Music Meeting Live: BCUC invite Shabaka Hutchings Verslag vanuit de Mixed Media Lounge en vanaf het festivalterrein 6 juni, 2017 Aan het slot van de tweede dag van Music Meeting Festival 2017 in Nijmegen kwam het Zuid-Afrikaanse BCUC (spreek uit 'bee see you see') naar de Mixed Media Lounge voor een live-interview en een zinderend miniconcert. De volgende ochtend werden ze vergezeld door Shabaka Hutchings voor een ontbijtconcert in de Hortus, en direct daarna was het tijd voor het 'grote' concert in 'de Mondo'.
Music Meeting Live: Junun feat. Shye Ben Tzur & The Rajasthan Express Verslag vanuit de Mixed Media Lounge en vanaf het festivalterrein 5 juni, 2017 Music Meeting is van oudsher een festival waar muziekstijlen elkaar kruisen, waar musici van verschillende disciplines elkaar ontmoeten en een mix creëren waarmee een nieuw innovatief geheel wordt gemaakt. De band Shye Ben Tzur & The Rajasthan Express is daar een uitstekend voorbeeld van. Luister naar het interview in de Mixed Media Lounge en lees, kijk en beluister het verslag van hun oorverdovend goed concert in 'de Apollo'.
Music Meeting Live: Bitori swingt als een malle Verslag vanuit de Mixed Media Lounge en vanaf het festivalterrein 5 juni, 2017 De Kaapverdiaanse accordeonist Bitori maakt een revival door. Hij is rond de tachtig jaar, zit stoïcijns op zijn kruk, en speelt de sterren van de hemel. Ondanks zijn leeftijd is hij met zijn band overal op Music Meeting te vinden: in de Mixed Media Lounge, bij de Mini Meeting, in de Hortus en voor het 'grote concert' in 'de Mondo'.
Music Meeting Live: Totó la Momposina Verslag vanuit de Mixed Media Lounge en vanaf het festivalterrein 4 juni, 2017 Op de tweede dag van Music Meeting Festival 2017 in Nijmegen zagen we een prachtige stoet bands en artiesten voorbijkomen. Een van de hoogtepunten was het concert van Totó la Momposina, dat voorafgegaan werd door een interview en miniconcert in de Mixed Media Lounge in 'de Mezzo'.
Music Meeting Live: MMMoves - ofwel live electronics Verslagen vanaf het festivalterrein 4 juni, 2017 MMMoves is sinds vorig jaar de take-off voor het Music Meeting Festival: 'dance meets experimental meets traditional'. Met Kondi Band, Maarja Nuut, Praed, Mandala Tribe, Ibaaku, en Love & Revenge weet Music Meeting een mooi themaprogramma neer te zetten. Een impressie.
Music Meeting Live: Maarja Nuut - dance in slow motion Verslag vanaf het festivalterrein 4 juni, 2017 De jonge Estse violiste en zangeres Maarja Nuut geeft met haar 'loopstation' een hoogst persoonlijke en zeer eigentijdse draai aan de volksmuziek van haar vaderland. Repetitieve patronen die langzaam transformeren of oplossen in andere, geven haar muziek een bezwerende werking, die nog versterkt wordt door de concentratie waarmee ze te werk gaat. Sinds ze een duo vormt met elektronicaspecialist Hendrik Kaljujärv, neemt ook de belangstelling vanuit de dancewereld toe. Nuut en Kaljujärv stonden al eerder op Le Guess Who en maakten gisteravond hun opwachting tijdens MMMoves, de op elektronische dance gerichte openingsavond van het Nijmeegse Music Meeting Festival.
Music Meeting Live: Voudou & Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou Verslag vanuit de Mixed Media Lounge en vanaf het festivalterrein 3 juni, 2017 Op de eerste dag van Music Meeting Festival 2017 in Nijmegen draait alles en iedereen rond het thema MMMoves: 'electronic dance meets traditional meets experimental'. Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou heeft een achtergrond in voudou, het tweede thema van deze dag. Dat thema werd ingeleid door een interview in de Mixed Media Lounge met Leendert van der Valk over zijn onlangs verschenen, gelijknamige boek. Kijk het hele interview terug en lees het verslag van het concert in dit artikel.