North Sea Jazz 2018 live verslag vanuit Ahoy' Met Ibeyi en Altin Gün 14 juli, 2018 MixedWorldMusic is op North Sea Jazz 2018 en pikt de worldacts eruit. Jaïr Tchong bespreekt de concerten van Willie Colón, Ibeyi, Togo All Stars, Ruben Blades, Bokanté, Altin Gün en Oumou Sangare.
30 jaar Afrikafestival Hertme - uitgebreid verslag! Nauwelijks grote namen - toch uitverkocht! 9 juli, 2018 Het Afrikafestival in Hertme (nabij Borne in Twente) beleefde afgelopen weekend zijn dertigste editie. Een knappe prestatie voor een organisatie die uitsluitend op vrijwilligers draait en het bovendien zonder overheidssubsidie doet. Anders dan bij het vijfentwintigjarig jubileum was gekozen voor een minder imposante line-up met amper grote namen. Maar de opkomst en het enthousiasme waren er niet minder om. Ton Maas doet verslag.
Holland Festival 2018 Grensverleggend, verrassend en enerverend 7 juli, 2018 Het 71ste Holland Festival, dat van 7 juni tot 1 juli gehouden werd op diverse locaties in Amsterdam, was niet alleen enerverend en grensverleggend, het was ook de laatste van vier edities onder leiding van artistiek directeur Ruth Mackenzie. Na afloop kon zij met trots constateren dat HF 2018 ruim 83.000 bezoekers getrokken had, met als resultaat een gemiddelde zaalbezetting van 80%. Het terugkerende thema dit jaar luidde ‘borders and boundaries’, oftewel het onderzoeken en slechten van culturele grenzen. Naast een dag- en avondvullend programma rondom het Kronos Quartet behoorden de optredens van het Gurdjieff Ensemble en het Marokkaanse Ensemble Rhoum El Bakkali tot de uitschieters. Een terugblik.
World Music Charts Europe - juli 2018 Plus de Transglobal World Music Chart top-40 1 juli, 2018 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 45 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 24 Europese landen, onder wie MixedWorldMusic-medewerker Bas Springer. Ook publiceren we in dit artikel de Transglobal World Music Chart top-40 waaraan Charlie Crooijmans en Jaīr Tchong van MixedWorldMusic meewerken, net als nog 48 journalisten uit de hele wereld.
Verslag Houtfestival 2018 met Mixed Media Lounge Zondag 17 juni - een live verslag 17 juni, 2018 Het Houtfestival in het Haarlemmerhout park in Haarlem vond plaats op zondag 17 juni 2018! Als altijd was er muziek op vier podia. Opnieuw was de Mixed Media Lounge, waarvan wij met MixedWorldMusic de host zijn, deel van het programma: live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten. Lees hier ons verslag en bekijk de video's uit de Mixed Media Lounge. 
On The Roof - carte blanche voor Simone Sou Trio van muzikale wereldburgers op dakterras in Noord 8 juni, 2018 In een knus atrium, verborgen op het dak van een bedrijfspand aan de Johan van Hasseltweg in Amsterdam-Noord, organiseert Felix Hildenbrand elke zomer een reeks concerten in de ruim bemeten categorie 'jazz en wereldmuziek'. Op 29 juni geeft hij daar de vrije hand aan slagwerker en percussionist Simone Sou.
Amsterdam Roots Festival 1-8 juli Met apotheose Roots Open Air, zondag 8 juli in Oosterpark 5 juni, 2018 Een flink langgerekt Amsterdam Roots Festival dit jaar, op tal van locaties. De eerste avond met Togo All Stars is 1 juli bij Pllek, de afsluiting met Roots Open Air, zondag 8 juli in het Oosterpark.
Mixed Media Lounge op Houtfestival Haarlem zondag 17 juni Met The Veloptian Solitude, Nizar Rohana trio en Sabir Khan & Heiko Dijker 2 juni, 2018 Het Houtfestival in het Haarlemmerhout park in Haarlem vindt plaats op zondag 17 juni 2017 van 12.00 - 23.00 uur! De 33e editie! Als altijd muziek op vier podia. Opnieuw is de Mixed Media Lounge, waarvan wij met MixedWorldMusic de host zijn, deel van het programma. Dit keer zijn we te vinden op het kleine podium vóór het grote Houtpodium. We doen daar live-interviews en miniconcerten met de festivalartiesten. Lees hier alles over het programma op alle vier de podia en in de Mixed Media Lounge. 
House of Waters - Best of Music Meeting's Mixed Media Lounge 2018 Live interview en mini-concert 27 mei, 2018 Op MixedWorldMusic.com deden we afgelopen weekend live verslag van Music Meeting 2018, met veel foto's en video. De highlights van het weekend pikken we er in aparte artikelen nog eens even uit. In dit artikel House of Waters.
Red Baraat - Best of Music Meeting's Mixed Media Lounge 2018 Live interview en mini-concert 26 mei, 2018 Op MixedWorldMusic.com deden we afgelopen weekend live verslag van Music Meeting 2018, met veel foto's en video. De highlights van het weekend pikken we er in aparte artikelen nog eens even uit. In dit artikel Red Baraat.
Seun Kuti - Best of Music Meeting's Mixed Media Lounge 2018 Live interview en fragmenten van het concert 25 mei, 2018 Op MixedWorldMusic.com deden we afgelopen weekend live verslag van Music Meeting 2018, met veel foto's en video. De highlights van het weekend pikken we er in aparte artikelen nog eens even uit. In dit artikel Seun Kuti& Soweto Kinch.
World Music Charts Europe - juni 2018 Plus de Transglobal World Music Chart top-40 1 juni, 2018 In de World Music Charts Europe worden de 20 beste albums van de maand gekozen door 45 Europese radiojournalisten. De World Music Charts Europe worden maandelijks samengesteld door wereldmuziekspecialisten van radiostations uit 24 Europese landen, onder wie MixedWorldMusic-medewerker Bas Springer. Ook publiceren we in dit artikel de Transglobal World Music Chart top-40 waaraan Charlie Crooijmans en Jaīr Tchong van MixedWorldMusic meewerken, net als nog 48 journalisten uit de hele wereld.