Nieuw initiatief: Sunday Sessions in Q-Factory Ton Maas - maandag 18 december, 2017

monica niels
Het samenstellen van de agenda voor MixedWorldMusic.com drukte me weer met de neus op het feit dat Nederland het wat wereldmuziek betreft steeds pijnlijker aflegt tegen België. Terwijl hier podia worden opgeheven en bij nog bestaande het aanbod steeds verder verschraalt, blijkt dat bij de zuiderburen zelfs kleine plaatsen een actief cultureel centrum hebben waar met grote regelmaat wereldmuziek wordt geprogrammeerd. Het is om jaloers van te worden!
monica
Maar soms is er gelukkig ook goed nieuws uit Nederland. Zo ging vorige maand in Amsterdam een nieuw initiatief van start waarbij elke laatste zondagmiddag van de maand ruimte is voor muziek die aansluit bij het multiculturele karakter van de stad. 'Die 192 nationaliteiten die Amsterdam rijk is, willen we hier ook terugzien. En met name in dit kleurrijke gedeelte van de stad', aldus bedenker en programmeur Mahindra Goercharan.
niels
Die maakt ook duidelijk dat hem er alles aan gelegen is om van dit initiatief een succes te maken. Als mediapartner is muziektijdschrijft Heaven aangetrokken - ook al zo'n oase van veelzijdigheid in het overwegend eenkennige medialandschap. En er wordt onderhandeld met lokale tv-zender AT5 over een programma waarin concertfragmenten worden afgewisseld met interviews.

Maar waarom eigenlijk op zondagmiddag? Mahindra glimlacht en legt het nog eens uit: 'Je bereikt een ander publiek dan wat er 's avonds op uit trekt. Dus da's winst.' En ook over het tijdstip is nagedacht: 'Om zes uur zijn we klaar, dus iedereen kan op tijd thuis zijn voor het voetballen - en de bordjes mogen dan best op schoot.' De volgende aflevering is niet meer in december - u weet wel, de feestdagen - maar op 28 januari. Dan staat er in elk geval een bijzondere groep uit Portugal op het programma, die eigen videoprojecties meebrengt.

Programma-info: Q-Factory


meer blogs
Ton Maas - 1 augustus, 2022
Ton Maas - 31 juli, 2022
Ton Maas - 18 juli, 2022
Ton Maas - 17 juli, 2022
Ton Maas - 3 juli, 2022
Ton Maas - 29 juli, 2021
Bram Posthumus - 24 april, 2020
Jair Tchong - 2 augustus, 2019
Ton Maas - 2 augustus, 2019
Ton Maas - 11 februari, 2019