Sziget Festival - deel 2 Miriam Brenner - donderdag 17 oktober, 2013

Roma Rakι

Tussen de vuurspuwende bouwsels en eetstandjes door, duurt behoorlijk lang om je te verplaatsen tussen de vele podia. Het festival neemt dan ook een heel eiland in beslag en dit jaar heeft de organisatie zelfs extra zand gestort om een heus strand te creëren. Nieuwe toevoegingen zijn ook opera, een singer-songwriter stage en de circus tent.

sziget paard

Veel om uit te kiezen, maar de muziek blijft mijn focus.

Op naar de ROMA tent! Van buiten is hij versierd met sprekende zwart-wit foto's van Hongaren en muzikanten. Het is tevens dé plek voor een glas Turkse rakι (lijkt op Griekse ouso), geleverd door de nieuwe sponsor: er is daarom geen excuus om niet mee te dansen wanneer de muziek begint! Fanfara Transilvania past maar net op het podium. Veel koper zoals te verwachten en het zijn goeie stemmingmakers, dat zeker, maar al met al geen grote verrassing na bands zoals Fanfare Ciocarlia.

Een groep die Hongarije de komende tijd zal vertegenwoordigen is Vojasa - in oktober spelen ze op de WOMEX beurs met hun typische 'oláh gypsy muziek', in een pop jasje gestoken. Hier te zien inclusief zoonlief op gitaar, die alle harten voor zich wint!

 

Nederlands eigen Amariszi kreeg voor een 'niet Balkan groep' het publiek goed mee en wie het wil naluisteren, kan binnenkort hun nieuwe Live CD kopen. Het Franse Latcho Drom stond naast het optreden in de Raki tent, ook samen met Parno Graszt op het World podium. Daar, onder de sproeiers, danste het publiek flink door. Een typisch Sziget feestje!

Op naar de andere podia!

 

world stage panorama


meer blogs
Ton Maas - 28 augustus, 2022
Ton Maas - 3 september, 2022
Ton Maas - 29 augustus, 2022
Ton Maas - 22 augustus, 2022
Ton Maas - 13 augustus, 2022
Ton Maas - 1 augustus, 2022
Ton Maas - 31 juli, 2022
Ton Maas - 18 juli, 2022
Ton Maas - 17 juli, 2022
Ton Maas - 3 juli, 2022