Jaime Rodriguez' presenteert cd en videoclip Erk Willemsen - woensdag 28 augustus, 2013

Op 13 september zal Jaime Rodriguez in het Bimhuis in Amsterdam zijn album La Loma de la Cruz presenteren. 

De plaat is al enige tijd te beluisteren. Al in het januari-februarinummer van Slagwerkkrant schreef ik er het volgende over: "Alles is áf aan deze plaat van de al jaren in Nederland wonende percussionist en zanger Jaime Rodríguez, die vooral bekend is van zijn eigen band Rumbatá. Je hoort de Colombiaanse roots in al haar veelzijdigheid, feestelijke, geslepen melodielijnen en natuurlijk de Jaime-cdhechte percussietracks van Rodríguez zelf. Elke song zit boordevol percussie, maar de mix is zo goed gebalanceerd dat het eigenlijk niet eens opvalt. De drums van Mark de Jong zijn al even strak en effectief. Het groovet als een gek. Een batterij gitaristen, van Leonardo Amuedo tot Santiago Jiménez roept associaties op met Santana. De song Pacifico is in Cali, Colombia, opgenomen en featuret de Colombiaanse marimba. Verder veel cumbia natuurlijk, Colombia’s nationale trots, en overal de sound van de tambor alegre, met een klank tussen conga en djembé in. Rodríguez heeft een paar jaar aan dit album gewerkt; het resultaat is ernaar. Binnenkort ook live te zien."

 

Blijkbaar heeft het Rodriguez enige tijd gekost rondom dit album een band te formeren om de cd daadwerkelijk live te kunnen presenteren. Ook is er de tijd genomen om een werkelijk topkwaliteit videoclip af te leveren. Bekijk 'm hier: 


Jaime Rodriguez Band
13 september, Bimhuis Amsterdam

Jaime Rodríguez, Nando Vanin zang, percussie, Daniel De Moraes electrisch gitaar, Marc Bischoff zang/keyboard, Dave Breidenbach basgitaar, Mark de Jong drums

Klik hier voor info en tickets.

 

Luister hier naar de track Aé.

 


meer blogs
Ton Maas - 17 september, 2023
Ton Maas - 10 augustus, 2023
Ton Maas - 10 juli, 2023
Ton Maas - 20 januari, 2023
Ton Maas - 24 november, 2022
Ton Maas - 28 augustus, 2022
Ton Maas - 3 september, 2022
Ton Maas - 29 augustus, 2022
Ton Maas - 22 augustus, 2022
Ton Maas - 13 augustus, 2022