Gilles Peterson in Cuba Havana Cultura: een omvangrijk muzikaal project20 juli, 2010 De invloedrijke Engelse dj en radiomaker Gilles Peterson toog ruim een jaar geleden naar Cuba om – zoals hij het zelf zegt – "de nieuwste muzikale talenten uit de latin, afrojazz, hiphop, funk, reggaeton en r&b" vast te leggen. Gesponsord – en ongetwijfeld geadviseerd – door het bekendste merk Cubaanse rum, vormde hij een huisband en nam in de vergane glorie van de befaamde Egrem-studio’s een dozijn tracks op. Op de tweede cd van Havana Cultura (The Search Continues) zette Peterson een reeks nummers van groepen die tijdens zijn verblijf indruk op hem maakten. De tour rondom de nieuwe cd start 17 november in Sugar Factory, Amsterdam.
Netsayi centraal in World Sessions Poëzie in de strijd tegen de wereldmuziekpolitie24 december, 2009 De Zimbabwaanse singer-songwriter Netsayi presenteerde kort geleden haar tweede cd, 'Monkey’s Wedding', een plaat met een krachtig, poëtisch en persoonlijk geluid. In februari doet ze zes Nederlandse theaters aan in het kader van World Sessions. ‘Dit is Zimbabwaanse muziek, gewoonweg omdat ik uit Zimbabwe kom.’

Eerbetoon Buika en Chucho aan Chavela Vargas Achtergronden bij El Ultimo Trago23 december, 2009 Chavela Vargas is in april 90 jaar geworden. Juist in die maand namen de Spaanse zangeres Concha Buika en de Cubaanse pianist Chucho Valdés een hommage op aan de in Costa Rica geboren Mexicaanse zangeres.