Thione Seck: een stem voor alle soorten muziek De Senegalese nachtegaal voor twee concerten in Nederland31 mei, 2011 Youssou N’Dour mag dan de koning van de mbalax zijn, qua stemgeluid en herkenbaarheid komt medeveteraan Thione Seck dicht in de buurt. Seck speelt half juni op Music Meeting in Nijmegen en in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.
Staff Benda Bilili: optimisme als overlevingsmiddel Na zegetocht en documentaire is de band sterker dan ooit21 april, 2011 Staff Benda Bilili heeft na ontdekt te zijn in Congo inmiddels een aantal keer de wereld over getourd. Deze maand treedt de groep op tijdens Les Nuits in Botanique, Brussel en in Amsterdam en Groningen. MixedWorldMusic sprak met Renaud Barret, een van de twee filmmakers, over de zegetocht en het vervolg.
Max Woiski jr. (80) interview over Ritmo Tropical 'Alle buren hingen uit de ramen: oh, Maxje gaat voor de prins spelen.'2 maart, 2011 Vanuit zijn nachtclub Tropicana op het Amsterdamse Rembrandtplein veroverde Max Woiski jr. in de jaren zestig muziekminnend Nederland. Nu is er een overzichtsbox. Patrick Meershoek interviewde voor Het Parool de tachtigjarige artiest over muziek, Hollanders, zijn vader en prins Bernhard.
Cheikh Lô's Jamm is album van het jaar 2010 De MixedWorldMusic.com Top 10 van 2010 - Mixed-medewerkers kozen de beste world music albums van 20109 december, 2010 De MixedWorldMusic.com Top 10 van 2010 is samengesteld door de medewerkers van MixedWorldMusic. Ze stelden elk hun eigen lijst samen, die resulteerde in een gezamenlijke Top 10. De MWM-medewerkers becommentariëren elk de keuze van hun nummer één. Beluister de albums uit de Top 10 via onze Spotify Playlist.
AfroCubism: er is meer tussen Cuba en Mali Ronkende recensies vergeten kritisch te zijn26 oktober, 2010 Met veel tromgeroffel wordt de nieuwe plaat van World Circuit aangekondigd: AfroCubism, het langverwachte album waarop Cubanen en Malinezen met elkaar aan het musiceren slaan. Het lijkt alsof de pers unaniem besloten heeft dit project klakkeloos te steunen. Een analyse.
Youssou N'Dour en reggae: 'Het is een verbond' Dakar - Kingston concerten in Groningen en Eindhoven eind oktober24 september, 2010 Aan de vooravond van twee concerten in het teken van zijn nieuwe album 'Dakar - Kingston' spreken we Youssou N’Dour aan de telefoon. Hij is thuis in Dakar tussen twee delen van de tournee. In het eerste deel speelde hij al in de Amsterdamse Melkweg; binnenkort doet hij Eindhoven en Groningen aan. Een terugblik op het zes jaar lang verkennen van andere muziekculturen.
Keiharde salsa uit New York, mét een boodschap Self-made men van La Excelencia populairder dan ooit23 juni, 2012 De jonge, energieke band La Excelencia, momenteel een van de meest gewilde salsa-acts, brak in 2006 door met het album ‘Salsa con Conciencia’. In de 'salsa dura' van de groep klinken de rauwe klanken van de Big Apple door naast de Afrikaanse salsaroots en de Fania-sound uit de jaren zeventig. Live laten de twaalf bandleden de salsavonken van het podium vliegen. Maar ook de boodschap is belangrijk.

Roberto Fonseca en de spirituele connectie Spectaculaire Afro-Cubaanse jazz van een muzikale duizendpoot15 oktober, 2010 Ritmisch, veelzijdig en sterk, met een spirituele component en veel gevoel voor show, zo zou je het spel van de Cubaanse pianist Roberto Fonseca kunnen omschrijven. MixedWorldMusic.com spak met de veelzijdige muzikant in de Mixed Media Lounge tijdens Music Meeting 2010. (Fonseca komt 5 augustus 2012 naar het Esperanzah festival in Floreffe en staat 24 oktober 2012 in het Bimhuis, Amsterdam)
Staff Benda Bilili: dé sensatie uit Congo Congolese band van ‘motorcycle bad boys’2 april, 2012 De Afrikaanse sensatie van 2009 was Staff Benda Bilili´, de band uit Congo met het straffe verhaal. Ze wonnen na hun debuut-cd direct de Womex Award, de documentairefilm over hun muzikale leven in Kinshasa leverde een staande ovatie op tijdens de openingsavond van het filmfestival in Cannes. In april 2011 maken ze een lange tournee door de Benelux. Ben Ackermans van Mixed ging vorig jaar voorproeven in Frankrijk. Lees ook elders op de site het interview met een van de fimmakers, Renaud Barret. Deze maand treedt de groep op tijdens Les Nuits in Botanique, Brussel en in Amsterdam en Groningen.
Oswin Chin Behilia op Antillen Festival Sociaal engagement in een luchtig jasje28 april, 2010 Tijdens het Antillen Festival in Rotterdam en Amsterdam ontvangt zangeres Izaline Calister de door haar bewonderde Oswin Chin Behilia, nestor van het Papiamentse lied. Vorig najaar was hij met zijn band hier voor optredens ter gelegenheid van het verschijnen van de geprezen cd ‘Liber’. MixedWorldMusic.com sprak toen met hem over zijn album.
Fatoumata Diawara vernieuwt de Wassoulou-muziek Energieke zangeres doet Benelux aan tijdens wereldtournee15 april, 2014 In 2010 was Fatoumata Diawara voor het eerst uitgebreid in Nederland voor serie World Sessions. Voorafgaand aan die serie sprak MixedWorldMusic met Diawara. In oktober en november 2011 tourde Fatoumata Diawara met het repertoire van haar debuut-cd door de Benelux. MixedWorldMusic-medewerkers kozen dat album, Fatou, tot beste van 2011. In de jaren erna groeide ze uit toe dé nieuwe ster van de Afrikaanse muziek. Een nieuwe wereldtournee brengt Diawara tussen 29 april en 3 mei 2014 naar de Benelux. We nemen de gelgenheid te baat het interview dat we in 2010 met haar deden nog eens naar voren te halen.
Cyro Baptista & Banquet of the Spirits Muziek die uitwaaiert naar alle werelddelen20 oktober, 2011 De percussionist die Paul Simon op zijn Rhythm of the Saints-tournee begeleidde en al 28 jaar bij John Zorn speelt, doet met zijn eigen worldfusionformatie Banquet of the Spirits Amsterdam aan. Cyro Baptista’s muziek heeft haar wortels in Brazilië, maar waaiert uit naar alle werelddelen.